JAD I ČEMER PROSTITUCIJE

Za seks tražila 1,60 KM! Kada su je upitali zašto tako jeftino, dobili su odgovor koji ih je šokirao...

Hronika15.11.18, 16:56h

Za seks tražila 1,60 KM! Kada su je upitali zašto tako jeftino, dobili su odgovor koji ih je šokirao...
Da legalizacija prostitucije magično ne rješava probleme donošenjem zakona, već ih možda i uvećava, pokazuju i primjeri iz najuređenijih zemalja

  


Iako se može pretpostaviti da je "najstariji zanat" žena, ali i muškaraca, ravnopravno rasprostranjen po Srbiji, od 44 suda, presude su donijete samo u njih 6, ukupno 107 presuda (od čega čak 80 u Beogradu), piše Alo.rs.


Kazne nisu ni male ni velike, ako se završi na novčanom kažnjavanju ili, zbog ponavljanja prekršaja, ne završi u zatvoru, što se dogodilo u sedam slučajeva - sve ženama. Prema pisanju srbijanskih medija, cijene se kreću već od 500 dinara (8,30 KM), i to za sve oblike seksa - oralni, klasični (vaginalni), analni. 


- Pri svakoj priči o legalizaciji u Srbiji treba uzeti u obzir da se tu radi prvenstveno o ženama kojima to nije 'posao' niti se tu radi o 'seks-radnicama', već o ljudima koji nemaju nikakvog načina da drugačije dođu do novca. U sudskim spisima stoji zabilježen i slučaj žene koja se prostituirala za 100 dinara (1,60 KM) jer je toliko nedostajalo za obrok za nju ili dijete - kazala je Cvetičanin-Knežević za Alo.rs. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još