oglasili se

Saudijsko tužilaštvo zatražilo smrtnu kaznu za pet osoba u vezi s ubistvom Khashoggija

Hronika15.11.18, 13:18h

Saudijsko tužilaštvo zatražilo smrtnu kaznu za pet osoba u vezi s ubistvom Khashoggija
Zatražene su smrtne kazne za najmanje pet osoba u vezi s ubistvom Khashoggija, navode iz tužilaštva, te dodaju kako je utvrđeno da je tijelo Khashoggija raskomadano u konzulatu

 

Ured glavnog tužioca Saudijske Arabije zatražio smrtnu kaznu za najmanje pet osoba u vezi s ubistvom novinara i državljanina ove zemlje Jamala Khashoggija, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Saudijsko tužilastvo oglasilo se danas u vezi s ubistvom novinara Khashoggija, koji je ubijen 2. oktobra u zgradi saudijskog konzulata u Istanbulu.

 

"Zatražene su smrtne kazne za najmanje pet osoba u vezi s ubistvom Khashoggija", navode iz tužilaštva, te dodaju kako je utvrđeno da je tijelo Khashoggija raskomadano u konzulatu.

 

Naglašeno je kako je bivšem savjetniku u saudijskom Kraljevskom sudu Saudu al-Qahtaniju zabranjeno napuštanje zemlje.

 

Dalje je navedeno kako je jedna od optuženih osoba za ubistvo Khashoggija uništila sigurnosne kamere u konzulatu.

 

"Došli smo snimka domaćeg saveznika koji je preuzeo Khashoggijevo tijelo, no snimak nije dovoljno jasan", poručeno je.

 

Kolumnista lista “The Washington Post“ ubijen je 2. oktobra u zgradi saudijskog konzulata u Istanbulu. Tursko tužilaštvo otkrilo je da je Khashoggi zadavljen odmah po ulasku u konzulat, a da je njegovo tijelo raskomadano i uništeno.

 

Vlasti Saudijske Arabije naknadno su priznale da je Khashoggi ubijen, a da nije napustio konzulat, kako su prvobitno tvrdile. Istraga o slučaju je i dalje u toku s akcentom na potragu za Khashoggijevim posmrtnim ostacima.

 

(Anadolija, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!