novi detalji jučerašnje pucnjave na stupu

Amel Kurtić (28) pogođen u leđa, pa ovjeren sa još dva metka: Napadač pištolj držao u kesi kako ne bi ostavio čahure?

Hronika15.11.18, 12:42h

Amel Kurtić (28) pogođen u leđa, pa ovjeren sa još dva metka: Napadač pištolj držao u kesi kako ne bi ostavio čahure?
Pogođeni mladić je pao, a napadač, koji se našao iznad njega i sa udaljenosti od 15-ak centimetara ispalio mu je još dva hica u grudi

 

Izvor: Oslobodjenje

 

Sarajevska policija još traga za osobom koja je u srijedu navečer, u Ulici Džemala Bijedića do broja 226, u sarajevskom naselju Stup, hicima iz pištolja teško ranila 28-godišnjeg Amela Kurtića iz Sarajeva.

 

Napad s leđa


Kurtić je napadnut oko 18.15 sati u trenutku dok je izlazio iz novoosnovanog fitness centra OXIDE GYM. Pretpostavlja se da je Kurtića napadač cijelo vrijeme čekao da završi trening. Prema onome što se moglo saznati od očevidaca događaja, Kurtić se u hodniku teretane mimoišao sa napadačem koji je bio u crnim pantalonama, crvenoj jakni i sa crnim kačketom. Kada prošao pored napadača, on je Kurtiću ispalio jedan hitac u leđa.

 

Pogođeni mladić je pao, a napadač, koji se našao iznad njega i sa udaljenosti od 15-ak centimetara ispalio mu je još dva hica u grudi, tvrdi naš sagovornik.

 

Da se radilo o spretnom izvršiocu govori podatak da su pucnji bili prigušeni jer je napadač vjerovatno imao prigušivač, a pištolj je držao u papirnoj kesi kako iza sebe ne bi ostavio čaure.

 

- Znam da je Kurtić radio jake treninge snage i bio spreman, jer se bavi MMA borbama. Kad sam naišao, vidio sam ga na podu. Pomislio sam da je kolabirao nakon treninga. Prišao sam, a on mi je rekao: "Živ sam. Upucao me je". Napadača nisam vidio i vjerovatno je pobjegao između kuća ili ga je čekao auto. Amel mu je sigurno vidio facu". Vjerovatno se radi o nekoj osveti ili naručenom ubistvu, jer ovaj ga je, kao pravi profesionalac, ovjerio sa dva hica nakon što je pao, priča naš sagovornik.

 

Nakon što je Kurtić zadobio teške povrede opasne za život, hitno je prebačen u KCUS gdje su mu, kako nezvanično saznajemo, izvađena dva zrna, a treći se još nalazi u tijelu.

 

Snimci videonadzora


O događaju je obaviješten tužilac Kantonanog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem obavljenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Policija je tokom uviđaja sa mjesta događaja izuzela snimke videonadzora, te se intenzivno radi na utvrđivanju identiteta počinioca i njegovom pronalasku.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još