na zahtjev marka pavića

Predsjedništvo DNS-a smijenilo Čubrilovića s pozicije zamjenika predsjednika

Front14.11.18, 15:25h

Predsjedništvo DNS-a smijenilo Čubrilovića s pozicije zamjenika predsjednika
Ističe da se Pavić nije slagao sa nekim njegovim stavovima, te da ga je optužio da je učestvovao u navodnoj smjeni kadra DNS-a

 

Na zahtjev predsjednika Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marka Pavića danas je predsjedništvo te stranke razriješilo Nedeljka Čubrilovića funkcije zamjenika predsjednika DNS-a. 

 

– Predsjedništvo je većinom glasova usvojilo Pavićev zahtjev i prije kraja sjednice napuštam sastanak s obzirom da više nisam član Predsjedništva – rekao je Čubrilović. 

 

Ističe da se Pavić nije slagao sa nekim njegovim stavovima, te da ga je optužio da je učestvovao u navodnoj smjeni kadra DNS-a. 

 

Čubrilović je dodao da ostaje član DNS-a.

 

 I predsjednik banjalučkog Regionalnog odbora DNS-a Damir Ćopić je naveo da je napustio sjednicu Predsjedništva DNS-a, jer nije saglasan sa razrješenjem Čubrilovića. 

 

Lider SNSD-a Milorad Dodik je ranije pozivao predsjednika DNS-a Marka Pavića da se riješi, kako je rekao, mangupa u DNS-u koji su radili protiv interesa koalicije dvije stranke. 

 

Nakon toga su uslijedila i razriješenja pojedinih kadrova DNS-a.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!