Advokat koji je okrenuo leđa Davoru Dragičeviću

Nobilo ponovo odgovara na optužbe: Tužilaštvo je vrlo blizu da otkrije Davidove ubice, jer...

Hronika14.11.18, 10:01h

Nobilo ponovo odgovara na optužbe: Tužilaštvo je vrlo blizu da otkrije Davidove ubice, jer...
Ideja oca o tome što se desilo i ono što sam ja utvrdio nisu se poklapale. To je bio razlog za prekidanje suradnje, kazao je Nobilo u Danu uživo na N1

 

Advokat Anto Nobilo, koji više nije dio međunarodnog tima za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića, govorio je jutros za N1 o ovom slučaju i razlozima napuštanja tima.

 

"Ideja oca o tome što se desilo i ono što sam ja utvrdio nisu se poklapale. To je bio razlog za prekidanje suradnje", kazao je Nobilo u Danu uživo na N1.

 

"S druge strane, uz taj istražni postupak koji se vodi, stvorio se jedan pokret 'Pravda za Davida' koji je sve više poprimao politička obilježja, gdje su se organizirali javna prozivanja različitih političkih dužnosnika, Dodika, ministra policije... Tu se baratalo lažnim činjenicama. Kad sam vidio da se otac neće distancirati od tog pokreta, nego prihvaća te lažne činjenice koje se vrte na tim njihovim uličnim manifestacijama, onda je bilo vrijeme da se ja povučem. Izazvalo je potres, ali mislim da će državno odvjetništvo u nekom razumnom roku, oni su vrlo blizu, završiti taj slučaj, otkriti ubojice i optužiti. Onda će biti sve jasno", kazao je Nobilo.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još