nalazi se u pritvoru u sarajevu

U akciji Tužilaštva BiH i SIPA-e uhapšena jedna osoba sa crvene Interpolove potjernice

Hronika12.11.18, 17:28h

U akciji Tužilaštva BiH i SIPA-e uhapšena jedna osoba sa crvene Interpolove potjernice
U okviru aktivnosti ostvarena je suradnja sa Graničnom policijom i OSA BiH

 

Radi se o osumnjičenom kojeg potražuju pravosuđe i policija Kraljevine Belgije, zbog pucanja na policiju prilikom policijske potjere.

 

Postupajući po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, lišili su slobode osumnjičenog Grbesa Nikolasa, rođenog 1970. godine, državljanina Belgije i R Hrvatske.

 

Navedenog osumnjičenog putem crvene tjeralice Interpola, potražuju vlasti Kraljevine Belgije, jer je identificiran kao sudionik napada na policajce, prilikom policijske potjere, u listopadu / oktobru ove godine, kada su pucanjem iz vatrenog oružja, nanesene teške ozlijede dvojici policijskih službenika, te drugih kaznenih djela.

 

 Navedena osoba lišena je slobode, nalazi se u pritvoru u Sarajevu i pokrenute su aktivnosti za izručenje osumnjičenog u Belgiju.

 

U okviru aktivnosti ostvarena je suradnja sa Graničnom policijom i OSA BiH.

 

Prilikom provođenja aktivnosti, ostvarena je značajna suradnja Tužiteljstva BiH sa policijskim i pravosudnim organima Kraljevine Belgije, kao i strukturama Interpola.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!