TREBAO MU POS'O, A GAZDA TRAŽIO DJEVOJKE

Snašao se Hercegovac: Od starih opanaka napravio štikle, majka mu isplela pletenice... Ali to je tek početak priče

Zabava11.11.18, 12:55h

Snašao se Hercegovac: Od starih opanaka napravio štikle, majka mu isplela pletenice... Ali to je tek početak priče
Problemi su se pojavili kad se pojavio kod gazde odjeven u ženu jer se takav svidio starom gazdi, a dijelio je sobu s dvije gazdine kćeri i bilo je teško cijelo vrijeme se pretvarati da je žena


 

Šesnaesto natjecanje poštenih ljudi u laganju "Dobro slaži i ostani živ" održano je u subotu večer na Blidinju, u motelu "Hajdučke vrleti". Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji na ovim prostorima, a prvo mjesto osvojio je lanjski pobjednik Marinko Šarić Ćurdušić

 

Ćurdušić je naklonost žirija i publike osvojio pričom o tomu kako je kao mladić išao u takozvani najam, odnosno, na rad kod nekog gazde na imanje. S obzirom na to da se u to vrijeme u najam primalo isključivo djevojke, snalažljivi pripovjedač je od starih opanaka napravio štikle, a majka mu je isplela pletenice.  


Problemi su se pojavili kad se pojavio kod gazde odjeven u ženu jer se takav svidio starom gazdi, a dijelio je sobu s dvije gazdine kćeri i bilo je teško cijelo vrijeme se pretvarati da je žena.  


Na kraju se ipak snašao jer je gazda shvatio da želi muškarca u najmu s obzirom na to da mu djevojke nose probleme i pomutnju.  


Šaljivi pripovjedač ošišao je pletenicu, izuo improvizirane štikle i došao kod istog gazde u ulozi muškarca. 


Drugo mjesto zauzeo je ovogodišnji debitant Vinko Perko, dok je na trećem mjestu nagrađen Mladen Soldo. 


Za titulu najboljeg, borilo se osam natjecatelja, vrsnih lažova iz cijele regije. 


Dodijeljene su nagrade i za najstarijeg natjecatelja, najkraću priču, mladu nadu laganja te za potporu ženskog dijela publike.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!