veliki doprinos razvoju grada

Muhamed Ramović ostaje na čelu Goražda do kraja mandata

Front09.11.18, 14:56h

Muhamed Ramović ostaje na čelu Goražda do kraja mandata
U NBL-u smatraju da je doprinos Muhameda Ramovića razvoju Grada Goražda neizmjeran, te da je neophodno nastaviti aktivnosti kako bi Goražde još više učvrstilo svoju poziciju reginalnog lidera

 

Muhamed Ramović ostaje na poziciji gradonačelnika Goražda do kraja mandata – saopćeno je na današnjoj pres-konferenciji Nezavisne bosanskohercegovačke liste u Goraždu.

 

Naglašeno je da je kao nosilac Nezavisne bosanskohercegovačke liste za Bosanskopodrinjski kanton, aktuelni gradonačelnik Goražda pojedinačno osvojio najveći broj glasova u odnosu na druge kandidate, 1.337. Ramović je ipak odlučio ostati na ovoj poziciji, jer mu je na lokalnim izborima 2016. godine povjerenje dalo 7.100 birača.

 

- Budući da su interesi BPK i Grada Goražda ispred svih ličnih, karijernih i materijalnih interesa vodio sam intenzivne razgovore sa članstvom, simpatizerima i Predsjedništvom NBL-a o svom budućem angažmanu. Osim toga, na odluku su uticali i rezultati ankete koja je provedena na uzorku od dvije hiljade ispitanika o tome da li trebam prihvatiti mandat u Skupštini BPK Goražde ili nastaviti političko djelovanje kao gradonačelnik. Imajući u vidu sve to, ali i započete projekte višemilionske vrijednosti koji su od velikog značaja za građane, nastavljam obavljati funkciju gradonačelnika i prepuštam mandat narednom kandidatu sa liste - kazao je Ramović.

 

On je mišljenja da su posljednji izbori u BiH dokazali da je sistem u kojem živimo nazadovao u odnosu na prethodne godine, te da se udaljavamo od demokratskih vrijednosti, morala i osjećaja za dobro cjelokupne društvene zajednice. To, dodao je, nema nikakve veze sa rezultatima političkih subjekata koji su kampanju vodili na dostojanstven i zakonom predviđen način, već sa onima koji su, kako je ustvrdio, svoj uspjeh na izborima kupili i onima koji su svoje pravo da učestvuju u kreiranju stabilne političke situacije prodali.

 

- Iako je situacija u BPK Goražde, osim nezavidnog finansijskog stanja u budžetu, usitnjavanjem političkih subjekata dodatno zakomplikovana, Nezavisna bosanskohercegovačka lista želi preuzeti odgovornost i raditi u interesu svih građana. Upravo u tom smislu razgovaramo sa političkim opcijama koji imaju istu viziju razvoja i budućnosti prostora na kojem živimo, te na partnerskim i osnovama uvažavanja i međusobnog poštovanja želimo napraviti okvir zajedničkog djelovanja - rečeno je na pres-konferenciji NBL-a u Goraždu.

 

U ovoj stranci smatraju da je doprinos Muhameda Ramovića razvoju Grada Goražda neizmjeran, te da je neophodno nastaviti aktivnosti kako bi Goražde još više učvrstilo svoju poziciju reginalnog lidera i centra koji će svojim razvojem moći da se nosi sa općinama i gradovima koji za takve uspjehe imaju mnogo bolje pretpostavke i okolnosti.

 

U skladu sa rezultatima Općih izbora, mandat u Skupštini BPK Goražde umjesto Ramovića preuzet će kandidatkninja NBL Emina Mujagić

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!