Osumnjičen za krijumčarenje ljudi

Pakistanac čamcem preko Drine prevozio migrante iz Srbije u BiH

Hronika09.11.18, 14:00h

Pakistanac čamcem preko Drine prevozio migrante iz Srbije u BiH
Niko od migranata nije posjedovao identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima izjavili su da dolaze iz Pakistana i Iraka

 

Pripadnici Jedinice granične policije (JGP) Zvornik uhapsili su ilegalnog migranta iz Pakistana koji je čamcem preko rijeke Drine u četvrtak pokušao prokrijumčariti devet migranata iz Republike Srbije u BiH. 

 

Prilikom nadzora državne granice na obali rijeke Drine, službenici JGP Zvornik uočili su ilegalne migrante te ih nakon toga priveli u službene prostorije Jedinice. 

 

Niko od migranata nije posjedovao identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima izjavili su da dolaze iz Pakistana i Iraka. 

 

Pakistanac koji je osumnjičen za krijumčarenje migranata bit će predan Tužiteljstvu BiH, a ostali ilegalni migranti pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, priopćeno je u petak iz Granične policije BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!