DOK ČARŠIJA I DALJE BRUJI

Prvi glas sa KCUS-a oko 'misterioznog pacijenta': Dr. Sebija Izetbegović je u odličnom stanju, vesela, nasmijana, raspoložena...?!

Hronika06.11.18, 19:05h

Prvi glas sa KCUS-a oko 'misterioznog pacijenta': Dr. Sebija Izetbegović je u odličnom stanju, vesela, nasmijana, raspoložena...?!
Javnost je i dalje čekala da upravo sa KCUS-a stigne bilo kakva informacija oko čitavog događaja... I stigla je, no vrlo čudno! Zanimljivo je da ovim povodom sa KCUS-a nije poslato nikakvo zvanično saopštenje u medije ili putem agencija, već je "privilegiju" na prve informacije dobio jedan portal

 


Mnogo je onih koji su ovih dana osluškivali šapat čaršije, očekujući da odnekud procuri informacija ko je "misteriozni pacijent" koji je u strogoj tajnosti krajem prošle sedmice operisan na KCUS-u... Ako se uopšte takvo nešto i dogodilo!


Ovu informaciju prvi je objavio Dnevni avaz pozivajući se na izvore bliske Kliničkom centru u Sarajevu, a pratila ju je i navodna tvrdnja istog izvora da su zbog tajnosti čitavog slučaja uposlenici hitno "evakuisani" u popodnevnoj smjeni, da bi na KCUS stigao ugledni hirurg iz Beograda koji je i izveo komplikovanu višesatnu operaciju.


Vijest se brzinom svjetlosti proširila po medijima u BiH, a potom i u regionu - sa istim pitanjem: Ko je misteriozni pacijent i da li je operaciji podvrgnuta upravo direktorica KCUS-a, dr. Sebija Izetbegović


Najdalje u ovoj priči otišao je The Bosnia Times, u kome je kroz tekst o "tajanstvenoj operaciji" objavljen lični obračun autora sa direktoricom KCUS-a, ali i sa cijelom porodicom Izetbegović. 


A javnost je i dalje čekala da upravo sa KCUS-a stigne bilo kakva informacija oko čitavog događaja...  I stigla je, no vrlo čudno! Zanimljivo je da ovim povodom sa KCUS-a nije poslato nikakvo zvanično saopštenje u medije ili putem agencija, već je "privilegiju" na prve informacije dobio portal Globalcir.com.


U tekstu pod naslovom "Uzalud vam trud svirači" navodi se da je "nečija bujna mašta iskonstruirala čitavu dramu" na KCUS-u, kao i to da su u "svojim morbidnim konstrukcijama otišli toliko daleko da nisu ni primijetili nelogičnosti kada su ustvrdili kako je misteriozni ‘specijalista plastične hirurgije iz Beograda’ obavio operaciju koju u normalnim uslovima obavljaju specijalisti abdomenalne hirurgije i ginekolozi akušeri".


Sasvim suprotno navodima da je "tajanstveni pacijent" bila upravo direktorica KCUS-a, u tekstu se tvrdi sljedeće: 

 
"Prof. dr. Sebija izetbegović je u odličnom zdravstvenom stanju i evidentno dobrom raspoloženju danas obavila veliku vizitu na nekoliko klinika. Vedru i nasmijanu vidjelo ju je na stotine kolega i kolegica, ali i pacijenata, čime je na najbolji način obesmišljena na lažima konstruirana medijska senzacija u protekla tri dana". 


Autor teksta A. Jašarević ove navode potkrepljuje i dodatnom rečenicom: 


"Rođak autora ovog članka, koji je pripreman za operativni zahvat, vidio je prof. dr. Sebiju Izetbegović oko 13h na Klinici za anesteziju i reanimaciju dok je obavljala uobičajene radne aktivnosti".


Na kraju teksta konstatuje se i da je ova "neopravdana i lažna hajka na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i prof. dr. Sebiju Izetbegović još jedna potvrda kako neki moćni krugovi žele disciplinirati prije svega bošnjačke predstavnike koji imaju znanje i sposobnost stvari pokrenuti nabolje". 


A na kraju se zaključuje i da "sama činjenica da se informacija o ‘misterioznom pacijentu’ prvo pojavila u listu koji trenutno djeluje i više nego opoziciono, upućuje na izvjesnu političku pozadinu cijelog montiranog slučaja".

 

Ipak, radi kredibiliteta svega navedenog, javnost očekuje da se KCUS i zvanično oglasi o čitavom događaju.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook