POGLEDAJTE REPERTOAR U NOVEMBRU

Kokice i piće gratis: U ovom sarajevskom kinu možete uživati uz najveće filmske klasike svih vremena...

Kultura06.11.18, 13:33h

Kokice i piće gratis: U ovom sarajevskom kinu možete uživati uz najveće filmske klasike svih vremena...
Projekcije Starih Dobrih Filmova počinju srijedom u 20 sati a uz ulaznice po cijeni od 5 KM posjetioci dobijaju piće i kokice gratis

 

Program prikazivanja Starih Dobrih Filmova u Kriterionu ovaj mjesec predstavlja tri klasika filmske umjetnosti.


Nakon sedam mjeseci prikazivanja starih filmova, u kojima nas organizatori Filip Andronik i Lejla Junuzović vode kroz najzanimljivije uratke svjetske kinematografije, ovog mjeseca na repertoar su došla tri bezvremenska klasika - "Grk Zorba", "Pačja juha" i "Casablanca".


"Grk Zorba", koji ćemo prikazati 7. novembra, je vjerovatno najbolji film dobrog raspoloženja ikada. Film je osvojio tri nagrade Oscar, bio nominovan za još četiri a osim po sjajnim likovima, poznat je i po nezaboravnoj muzici.

 

klasici-1


Drugi film na repertoaru, predviđen za 21. novembra, je "Pačja juha", jedna od najsmješnijih komedija braće Marx. Rafalnom paljbom šala publiku u kinu nasmijati će sjajni Groucho, Chicco, Harpo i Zeppo Marx.


I na kraju mjeseca, 28. novembra, film koji se nalazi na vrhovima listi najboljih filmova svih vremena, "Casablanca". Tri puta Oscarom nagrađena ljubavna priča sa Humphrey Bogartom i Ingrid Bergman u glavnim ulogama.

 

Projekcije Starih Dobrih Filmova počinju srijedom u 20 sati a uz ulaznice po cijeni od 5 KM posjetioci dobijaju piće i kokice gratis.

 

klasici-2

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!