VIDEO/ USPJEH NAŠEG FOTOGRAFA U HOLANDIJI

Svjetski foto brand Nikon predstavio rad Mladena Pikulića

Kultura04.11.18, 20:40h

Svjetski foto brand Nikon predstavio rad Mladena Pikulića
Uz pomoć svjetskog blogera Roell de Raam, svjetski foto div Nikon i dnevne novine NRC svaki mjesec predstavljaju po jednog vodećeg holandskog fotografa. Ovog mjeseca je to Mladen Pikulić, fotograf iz Sarajeva koji godina živi i radi u Holandiji

 

Mladen Pikulić je profesionalni fotograf koji se specijalizirao u portretima. Mladen Pikulić fotografira već 20 godina u Holandiji za razne organizacije i medije, pozorišta, koncertne dvorane.

 

 

 Mladen najradjije fotografira ljude, pa je tako, između ostalih,  sto je fotografirao na desetine poznatih Holanđana i kraljevsku porodicu.

 

“ Od kada se sjecam svog postojanja bio sam uvijek fotograf. Fotografija je moj posao ali ujedno pasija, umjetnost i inspiracija moga života. Fotografija je jednostvano moj život . Najradije fotografišem ljudska lica, zato sto sam uvijek bio zainteresiran u ljude. Lica ljudi u godinama su za mene kao pejzaš njihovih zivota” . kaže Mladen Pikulić za NRC, koji u svome izdanju donosi i video priču o čitavom projektu.

 

(DEPO Portal/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!