vječiti derbi

Sarajevo slavilo pobjedu nad Željezničarom sa 2:1

Sport03.11.18, 19:07h

Sarajevo slavilo pobjedu nad Željezničarom sa 2:1
Sva tri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu. Sarajevo je povelo u 17. minuti nakon sjajne akcije Miloša Stanojevića, koji je ubacio za Mersudina Ahmetovića, koji je sa dva metra pogodio mrežu Irfana Fejzića

 

Nogometaši Sarajeva večeras su na Koševu pobijedili gradskog rivala Željezničar sa 2:1 (2:1) u derbi susretu 16. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hecegovine.  

 

Sva tri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu. Sarajevo je povelo u 17. minuti nakon sjajne akcije Miloša Stanojevića, koji je ubacio za Mersudina Ahmetovića, koji je sa dva metra pogodio mrežu Irfana Fejzića.  

 

"Plavi" su izjednačili samo tri minuta kasnije iz penala. Stanojević je skrivio penal nad Mladenom Veselinovićem, a siguran realizator šuta sa 11 metara bio je Sulejman Krpić.  

 

Željezničar je od 24. minute igrao bez isključenog  Miloša Bakrača, koji je za samo dvije minute dobio dva žuta kartona.  

 

Sarajevo je iskoristilo brojčanu prednost u 31. minuti je došlo do novog vodstva, a strijelac je po drugi put bio Ahmetović koji je glavom pogodio za 2:1, nakon sjajno  ubačene lopte Halida Šabanovića.  

 

U drugom dijelu nije bio promjene rezultata, a u finišu susreta snage su na terenu poravante, nakon što je isključen Šabanović, koji je također dobio drugi žuti karton.  

 

Novom pobjedom ekipa Sarajeva je na vrhu tabele povećela prednost na pet bodova u odnosu na Zrinjski, koji je u gostima danas poražen od Zvijezde 09 sa 1:0. Trećeplasirani je Željezničar sa osam bodova zaostatka za Sarajevom.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!