GRADAČAČKA SAPUNICA SE NASTAVLJA, ODBJEGLA MLADA VS. NESUĐENI MUŽ

ONA njemu: 'Šta li sam na tebi vidjela? Jedno đubre obično do zvijezda dizala...' ON njoj: 'Ne poginji glavu nikad, najteže borbe Allah...'

Lifestyle03.11.18, 12:45h

ONA njemu: 'Šta li sam na tebi vidjela? Jedno đubre obično do zvijezda dizala...' ON njoj: 'Ne poginji glavu nikad, najteže borbe Allah...'
Sapunicu su dvoje mladih nastavili na Facebooku pa je Elda objavila pjesmu srbijanske folk pjevačice Katarine Grujić čiji “srceparajući” stihovi glase

 


Izraz “televisa presenta” na početku i kraju svake meksičke ili španjolske sapunice koje su nekad bile izuzetno popularne na ovim prostorima i danas je omiljen nakon što se neka sapunica počne ostvarivati u realnom životu. 


“Televisa presenta” 


Taj izraz koristi se i u najnovijoj priči iz Gradačca kada je dan ljubavi i veselja zaključen brakom, a već oko ponoći svađom i odlaskom mladenke s vlastitog vjenčanja te dan kasnije angažiranjem odvjetnika, zahtjevom za rastavu, tužbama za klevetu..., piše Večernji.ba.


Sapunicu su dvoje mladih nastavili na Facebooku pa je Elda objavila pjesmu srbijanske folk pjevačice Katarine Grujić čiji “srceparajući” stihovi glase: 


“Šta li sam na tebi to vidjela? 
Jedno đubre obično sve do zvijezda dizala, 
pa sada žmurim sa drugima ja 
jer ne mogu da vjerujem više svojim očima.” 


Pjesma također poručuje da izabranik nije bio zanimljiv, lijep. hladan i nedodirljiv, ali “u sitne se sate krupne greške naprave”, a iz tih “očito krupnih grešaka”, na koje aludira ova mlada žena iz Odžaka, rodit će se dijete. 


Za razliku od Elde, koja je kroz stihove opisala svoje stanje, a zatim i odmah ugasila svoj Facebook profil nakon što su počele uvrede na njen račun, njen bivši izabranik Edin iz Gradačca ohrabrivao se citatima: 


“Ne poginji glavu nikad. 
Najteže borbe Allah daje svojim 
najizdržljivijim borcima”
, poručio je Edin sam sebi. 


Također, netom nakon razvoda promijenio je i fotografiju profila na ovoj društvenoj mreži, tako da ovog puta pozira sam bez žene kojoj se prije nekoliko dana zakleo na ljubav do kraja života, a onda je sve završilo. 


Bilo kako bilo, jasno je da će ova priča imati još pokoji nastavak s obzirom na to da kreće brakorazvodna parnica, ali i tužba za klevetu koju je žena najavila jednodnevnom mužu. 


Također, borba je i oko pet i po hiljada maraka, koliko je prikupljeno tokom darivanja mladenaca. 


U zapadnoj Hercegovini ovih dana analizira se iznos s obzirom na pisanja pojedinih medija da je bilo oko 400 svatova u salonu “Orhideja”. U najgorem slučaju, da su svi davali minimalnih 100 KM kao dar, bilo bi prikupljeno 40 hiljada KM, a kad se uzmu u obzir obitelj, kumovi i bliski prijatelji, dolazi se do puno većeg iznosa. 


“Di su pare?” 


Ipak, da bi u borbi za pet i po hiljada KM moglo biti zanimljivo potvrđuje i jedan koji je nazočio svadbi i pitao se hoće li se gostima vratiti novci, a drugi se pita “di su pare”, odnosno koja ih je strana uzela i s kim treba pregovarati oko povrata sredstava. 


Također, mladenci su dobili i priliku za novu zaradu pošto u Srbiji ne gube vrijeme pa ih se predlaže za reallity show “Parovi”, gdje ima svega i svačega. 


Ako ovo nije jedini slučaj odbjegle nevjeste u BiH, zasigurno je najeksponiraniji.

 

(Večernji.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još