održana komemoracija

Prijatelji i kolege oprostile se od novinara FENA-e Alena Mujkanovića: Bio je vedri duh uvijek spreman na šalu...

Hronika02.11.18, 14:27h

Prijatelji i kolege oprostile se od novinara FENA-e Alena Mujkanovića: Bio je vedri duh uvijek spreman na šalu...
Zamjenik glavnog i odgovornog urednika Fene Fedžad Forto kazao je da je kolektiv Fene u nikad težoj zadaći kada se opraštaju od kolege jer je teško opisati šok i bol s kojom su primili vijest o njegovoj smrti

 

Prijatelji i kolege komemorativnim skupom oprostile su se danas u Sarajevu od novinara Federalne novinske agencije (FENA) Alena Mujkanovića, koji je preminuo jučer u 34. godini. 

 

Komemoraciji su prisustvovale brojne kolege ne samo iz FENA-e, već i drugih medijskih kuća kako bi na taj način poslali posljednji pozdrav Mujkanoviću i ispratile ga na vječni počinak. 

 

Zamjenik glavnog i odgovornog urednika Fene Fedžad Forto kazao je da je kolektiv Fene u nikad težoj zadaći kada se opraštaju od kolege jer je teško opisati šok i bol s kojom su primili vijest o njegovoj smrti. 

 

Naglasio je da su ga svi izuzetno cijenili, prvenstveno kao dragog prijatelja, ali i zbog njegovog velikog zalaganja na radnom mjestu i profesionalnog pristupa svakom zadatku. 

 

- Bio je pouzdan, savjestan i pokazivao je veliko opće znanje koje je izuzetno potrebno za kvalitetno obavljanje novinarskog posla, ali na žalost u posljednje vrijeme tako rijetko. Napustio nas je upravo na početku profesionalno najzrelijeg perioda života, kada bi, sigurni smo, njegov talent i znanje došli do punog izražaja - dodao je Forto. 

 

Osim po izuzetnim profesionalnim rezultatima, Forto je naglasio da će ga kolege najviše pamtiti po vedrom duhu, humoru, iskrenošću i velikom prijateljstvu. 

 

Novinarka Fene Hana Imamović prigodnim riječima oprostila se od njega uime kolektiva s kojim je Mujkanović radio više od šest godina kazavši da su svi u nevjerici da mu se na ovaj način obraćaju jer je teško prihvatiti činjenicu da ih je napustio sa svoje 34 godine. 

 

- Bio si onaj vedri duh našeg tima, uvijek spreman na šalu, svaku situaciju si uspijevao pretvoriti u sarkastični, samo tebi svojstven, humor. Tvog zaraznog smijeha ćemo se vječno sjećati. Svojstvena ti je bila blaga narav, volio si društvo, a i ono tebe - kazala je. 

 

Pročitala je i stihove pjesme koje mu je napisala kolegica, književnica i novinarka Fene Nermina Omerbegović i na taj način Mujkanoviću kazala posljednje zbogom. 

 

Jedan od njegovih prijatelja, novinar Almir Panjeta s kojim je Alen radio u magazinu "Global" prisjetio se godina provedenih zajedno u kojima mu je, kaže, Mujkanović često bio inspiracija jer je bio izuzetno inteligentan uz šta ide vrsna duhovitost. 

 

Podvukao je da ga mnogi pamte kao povučenu osobu, ali on ga pamti kao najvedrijeg čovjeka kojeg je poznavao, osobu koja je voljela sestru, roditelje i novinarstvo, ali i fudbal i crni engleski humor. 

 

- Nije bilo teme o kojoj nismo kroz humor pričali. Od kako su mi javili da je umro prvo sam bio u šoku i nevjerici, a potom sam plakao, ali prisjetio sam se i svih naših druženja i smijeha - kazao je Panjeta uz riječi "pozdrav Alene". 

 

Alen Mujkanović rođen je 9. novembra 1984. godine u Tuzli, a diplomirao je na Odsjeku za žurnalistiku Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. 

 

U Federalnoj novinskoj agenciji bio je zaposlen od 2012. godine i bio je angažiran na mjestu novinara za deskom, te novinara u rubrikama svijet i sport. Prije dolaska u Agenciju FENA sarađivao je s magazinima "Dani", "Slobodna Bosna" i "Global", te portalom "Žurnal". 

 

Sahrana Alenu Mujkanoviću bit će obavljena u subotu, 3. novembra u Lukavcu s počekom u 14.00 sati.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!