oduzeto i vozilo i telefon

Pretresima u akciji 'Ronhill II' otkrivene velike količine duhana i cigareta: Evo kolika je ukupna vrijednost robe

Hronika02.11.18, 10:52h

Pretresima u akciji 'Ronhill II' otkrivene velike količine duhana i cigareta: Evo kolika je ukupna vrijednost robe
Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 8740 paklica cigareta, 48 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, koji su privremeno oduzeti kao i putničko motorno vozilo Citroen C4 i mobilni telefon. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 75.000,00 KM

 

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u operativnoj akciji kodnog naziva ,,Ronhill II“ oduzeli su sitno rezani duvan i cigarete tržišne vrijednosti u iznosu od 75.000 KM.


Službenici Uprave za indirektno-neizravno oporezivanje,  Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla u operativnoj akciji kodnog naziva „Ronhill II“, na osnovu operativnog rada i preduzetih operativnih taktičkih mjera došli su do lokacije na kojoj se vrši  distribucija i prodaja cigareta. Tom prilikom izvršen je pretres vozila, stambenih i pomoćnih objekata na području RC Tuzla, a sve u skladu sa instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH. 


Prilikom izvršenog pretresa  pronađeno je  8740 paklica cigareta, 48 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, koji su privremeno oduzeti kao i putničko motorno vozilo Citroen C4 i mobilni telefon. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 75.000,00 KM.

 

ronhill-11


Protiv osumnjičenih osoba  bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu - Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210 a, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.


U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalistička oprema,kao i vozila donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS.


Posebno napominjemo da je u 2018. godini Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, RC Tuzla, uključujući i ovu akciju oduzela 44.382 paklice cigareta, 2479,25kg rezanog duhana, 685kg duhana u listu,  55.365 komada ručno punjenih cigareta, 2 mašine za rezanje duhana.


Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!