PRIČA KOJA JE PROMIJENILA SVIJEST BH. JAVNOSTI

Udala se Sara Huremović: Svi je znaju kao majku blizanki sa Down sindromom, rekli su joj da ih se odrekne...

ŽENA iN31.10.18, 17:56h

Udala se Sara Huremović: Svi je znaju kao majku blizanki sa Down sindromom, rekli su joj da ih se odrekne...
Sara se udala prošle sedmice za svog partnera Veska, s kojim čeka djevojčicu, a njene kćerke su mnogo uzbuđene zbog toga. Sara je u braku s Irminim i Ildinim tatom bila deset godina, a razveli su se prije nekoliko godine, kako je istakla, zbog nevođenja brige o njima

 

Saru Huremović svi znaju kao majku preslatkih djevojčica Irme i Ilde. Sara je sa samo 20 godina osjetila čari majčinstva, ali se isto tako i suočila s izazovima koje je život pred nju stavio. Irma i Ilda su rođene s Down sindromom. Iako su joj savjetovali da ih se odrekne, Sara je na sebe hrabro preuzela brigu o djevojčicama i za deset godina od njihovog rođenja promijenila svijest mnogih o ovom sindromu, piše magazin Azra.


Sara se udala prošle sedmice za svog partnera Veska, s kojim čeka djevojčicu, a njene kćerke su mnogo uzbuđene zbog toga. Sara je u braku s Irminim i Ildinim tatom bila deset godina, a razveli su se prije nekoliko godine, kako je istakla za ovaj magazin u razgovoru prije nekoliko mjeseci, zbog nevođenja brige o njima. 


Sadašnji partner Vesko joj je svakodnevna podrška, i kada priča o njemu, ima samo riječi hvale. 

 
– Mi smo tim od njihovog rođenja, a naša jedina podrška i čovjek koji je bio tu je moj tata. Ali, Vesko se nečujno ušunjao u naš život i nisam ni osjetila, a već je bio tu. On je neko ko je drugačiji, neko ko je od početka svoju ljubav neograničeno pružao. I ne samo ljubav nego i razumijevanje, toleranciju i strpljenje za mene i moje ispade. Njegove godine, iskustvo i snaga i moja mladost i borbenost su spoj koji baš mnogo obećava. Razlika od 18 godina nije bitna kada je prava i ovakva ljubav u pitanju. Ljubav je to…

 

huremovic-irma-i-ilda


Vesko je neko ko je bespogovorno prihvatio Irmu i Ildu, te neko ko Sari pomaže kada je riječ o brizi o njima dvjema, te otkriva zbog čega mu je najviše zahvalna. 


– Mogla bih da napišem roman o tome za šta sam mu sve zahvalna, ali najviše zbog toga što je pored nas i što nas voli.

 

(DEPO PORTAL/BLIN  MAGAZIN/ad)Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!