odmotava se klupko oko ubistva novinara

Glavni istanbulski tužilac otkriva: Khashoggi je ugušen čim je ušao u saudijski konzulat... A šta se dalje dešavalo?

Hronika31.10.18, 16:22h

Glavni istanbulski tužilac otkriva:  Khashoggi je ugušen čim je ušao u saudijski konzulat... A šta se dalje dešavalo?
U saopćenju se također navodi da nikakvi konkretni rezultati nisu postignuti u razgovorima glavnog istanbulskog tužioca Irfana Fidana s državnim saudijskim tužiocem Saudom al-Mojebom u ovoj sedmici


 

Ured glavnog istanbulskog tužioca saopćio je u srijedu da je novinar Jamal Khashoggi  ugušen čim je ušao u saudijski konzulat 2. oktobra i da je njegovo tijelo raskomadano.  


U saopćenju se također navodi da nikakvi konkretni rezultati nisu postignuti u razgovorima glavnog istanbulskog tužioca Irfana Fidana  s državnim saudijskim tužiocem Saudom al-Mojebom u ovoj sedmici. 


Al Mojeb je dovršio  istragu u Turskoj i otputovao je iz Istanbula nakon što je održao trodnevne razgovore s turskim zvaničnicima o ubistvu Khashoggija, javila je turska televizijska stanica NTV. 


Al-Mojeb je proveo istragu u saudijskom konzulatu u Istanbulu, gdje je Khashoggi ubijen ovog mjeseca, te je održao sastanke s turskim državnim tužiocem i obavještajnim zvaničnicima. 


Ubistvo Khashoggija -  kolumniste Washington Posta i kritičara saudijskog  princa Mohammeda bin Salmana - izazvalo je zgražanje širom svijeta i eskaliralo je krizu u vodećem svjetskom izvozniku nafte. 


Khashoggi je nestao nakon što je ušao u saudijski konzulat 2. oktobra i od tada nije viđen. Njegovo tijelo nije pronađeno. 


Saudijska Arabija priznala je da je  Khashoggi ubijen u neuspjelom pokušaju prisilnog vraćanja u kraljevstvo, prenosi Reuters.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!