U organizaciji ambasada Njemačke i Velike Britanije

Konaković otkrio detalje 'tajnog' sastanka u Sloveniji: O čemu su se bh. političari dogovarali skriveni od javnosti?

Front31.10.18, 12:41h

Konaković otkrio detalje 'tajnog' sastanka u Sloveniji: O čemu su se bh. političari dogovarali skriveni od javnosti?
Dodao je da je činjenica da BiH i dalje treba neku vrstu moderatora

 

U Sloveniji je u prethodna dva dana održan sastanak koji su organizirale ambasade Njemačke i Velike Britanije u BiH sa predstavnicima desetak stranaka iz naše zemlje s ciljem definisanja nove reformske agende koja bi trebala biti aktuelna u naredne četiri godine.

 

Potvrdio je to za N1 lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković istakavši ''da mora doći do radikalnih rezova''. Kako je kazao, mnogo detalja o samom susretu ne može otkriti, naglasivši da je sastanak bio ''skriven u javnosti''.

 

''Interesantno je da je sastanak malo sakriven od javnosti, ali vrlo konstruktivan i dobar. Bila je jedna dobra, iznenađujuće dobra atmosfera između političara iz oba entiteta i sa svih nivoa vlasti. Za nas je jako motivirajuće da inicijativa živi i da su ljudi inspirisani'', rekao je Konaković naglasivši da ne može otkrivati puno detalja'.

 

Dodao je da je činjenica da BiH i dalje treba neku vrstu moderatora.

 

''Ono što je bitno, nekako smo se svi obavezali da ćemo ono što je dobro podržavati bez obzira ko bude u vlasti. Činjenica je da Bosna i Hercegovina treba moderatora. Na sceni nije zaživio međusobni način komunikacije, dobro je da imamo prijatelje'', naglasio je Konaković za N1.

 

SNSD je na ovom sastanku predstavljao ministar finansija u Vladi RS-a Zoran Tegeltija, ministrica finansija u Vladi FBiH Jelka Milićević - HDZ, premijer FBiH Fadil Novalić - SDA, Slaviša Mraković - SDS, a prisustvovali su i predstavnici DNS-a, PDP-a, HDZ 1990. Dženan Đonlagić predstavljao je DF, Sabina Čudić - Našu stranku, Senad Šepić - Nezavisni blok, Elmedin Konaković - Narod i pravdu, Irfan Čengić - SDP te Adisa Arapović - SBB.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još