fotografija koja je samljela sve nacionalističke podjele

Šta se desi kad Srbi, Bosanci, Crnogorci i Hrvati ušetaju u kafić u Berlinu: Bitno je da li ste govnar/šupak ili čovjek!

Lifestyle30.10.18, 12:26h

Šta se desi kad Srbi, Bosanci, Crnogorci i Hrvati ušetaju u kafić u Berlinu: Bitno je da li ste govnar/šupak ili čovjek!
Komentari podrške i topli pozdravi samo su se nizali

 

Još jedna slika koja je postala viralna dokaz je da je puno mladih koji su napustili Srbiju, ali i zemlje regiona, i život nastavili "negdje tamo" - prenosi Kurir

 

"Bosanci, Crnogorci, Hrvati i Srbi sinoć ušli u kafić u Berlinu tj. ekonomisti, matematičari, fizičari, sociolozi, ljekari, marketeri, psiholozi, farmaceuti, informatičari, statističari i nećete vjerovati šta se desilo! Sjeli su na piće, družili se i smijali! Naravučenije: nije bitno gdje ste rođeni i da li i u kog boga vjerujete, već da li ste govnar/ šupak ili čovjek!" navodi se u postu objavljenom na Fejsbuk grupi Nemački kutak.

 

Grupa okuplja mlade ljude koji su se iz ovih krajeva preselili u Nemačku, gdje studiraju ili rade.

 

nemacki-kutak


Komentari podrške i topli pozdravi samo su se nizali.

 

Ovi mladi, nasmijani ljudi pokazali su da su prijateljstvo i kultura ipak iznad svake politike mržnje i podjela.

 

Sa druge strane, ova fotografija je mnoge i rastužila jer je mladost regiona u dalekim zemljama.

 

Inače, Nemački kutak je organizacija koja se bavi pomoći ljudima iz bivše Jugoslavije koji su u Nemačkoj ili onima koji bi da dođu da nauče sve "trikove" uspješnog i sretnog života u njemačkom sistemu.

 

(Kurir, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!