SLAVNI REDITELJ IZNENADIO IZJAVOM

Kusturica ipak vjeruje u opstanak Bosne i Hercegovine: Neće doći do raspada BiH, to ne bi odgovaralo ni Banjaluci

Front28.10.18, 14:58h

Kusturica ipak vjeruje u opstanak Bosne i Hercegovine: Neće doći do raspada BiH, to ne bi odgovaralo ni Banjaluci
- Do raspada BiH ne mora da dođe i to ne bi odgovaralo ni onome koga najviše optužuju - Banjaluku - smatra Kusturica, koji se ovom prilikom osvrnuo i na novi sastav Predsjedništva BiH

 

 

Reditelj Emir Kusturica izjavio je da ne vjeruje da će doći do raspada Bosne i Hercegovine i da će novoizabrani član Predsjedništva BiH Milorad Dodik voditi politiku stabilizovanja međuetničkih napetosti, ali i očuvanja dostojanstva Republike Srpske.


- Sa tom agendom odlazi u Sarajevo - rekao je Kusturica u emisiji "Sedmica" na Radio Beogradu, čije dijelove prenosi agencija Srna.


Prema njegovim riječima, Dodik je "one man show", sam je dobio izbore u RS i BiH i pravi je pobjednik.


- Do raspada BiH ne mora da dođe i to ne bi odgovaralo ni onome koga najviše optužuju - Banjaluku - smatra Kusturica, koji se ovom prilikom osvrnuo i na novi sastav Predsjedništva BiH.  


Kako prenosi Srna, Kusturica kaže da novoizabrani član Predsjedništva Željko Komšić nije autentični političar optužujući ga da je "obavještajac".


- Kako drugačije objasniti činjenicu da je prvo što je rekao poslije izbora bilo da je Kosovo i Metohija samostalna država - ističe Kusturica. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN  MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još