Nakon panike u SAD

Uhapšen muškarac koji je slao bombe političkim protivnicima Donalda Trumpa

Hronika26.10.18, 19:09h

Uhapšen muškarac koji je slao bombe političkim protivnicima Donalda Trumpa
Sayoc je veliki fan američkog predsjednika Trumpa, a ono što je posebno zanimljivo jeste da se radi o nativnom Amerikancu, tačnije Indijancu, pripadniku plemena Seminola

 

Uhapšen je osumnjičeni Amerikanac koji je slao pisma-bombe na mnogo adresa proteklih dana.

 

Kako navodi Daily Mail, radi se o simpatizeru Donalda Trumpa, 56-godišnjem Cesaru Altier Sayocu iz američke savezne države Floride.

 

Dvanaest paketa poslato je na adrese među kojima su i bivši američki predsjednik Barack Obama i slavni glumac Robert de Niro

 

Sayoc je veliki fan američkog predsjednika Trumpa, a ono što je posebno zanimljivo jeste da se radi o nativnom Amerikancu, tačnije Indijancu, pripadniku plemena Seminola.

 

Na svojoj je Facebook stranici Sayoc redovno objavljivao fotografije i videa Trumpa, kao i vijesti o terorističkim napadima tzv. Islamske države.

 

Trump je na Twitteru ponovio sinoćnji napad na medije, koje je optužio za podsticanje ljutnje u društvu. 

 

- Veliki dio ljutnje koji vidimo u našem društvu je namjerno uzrokovan lažnim i netačnim informisanjem od mainstream medija koje zovem lažne vijesti. Oni rade toliko loše i sa toliko mržnje da se to ne može opisati. Mainstream mediji moraju očistiti svoje djelovanje. Brzo! - poručio je predsjednik SAD-a. 

 

Nekoliko sati nakon što su na adrese Baracka Obame, Hillary Clinton, CNN-a, te još nekoliko cijenjenih javnih ličnosti u Americi stigle improvizovane bombe u cijevi isporučene poštom, Trump je na predizbornom skupu u Wisconsinu napao "neprijateljstvo medija" te novinarima poručio da imaju odgovornost da uspostave pristojan ton. 

 

Sve koji su u srijedu bili mete napada, kao i filantrop George Soros u utorak, predsjednik SAD-a redovno targetira u javnim istupima. 

 

Napadi se dešavaju manje od dvije sedmice uoči kongresnih i izbora u većini američkih saveznih država, za koje i Trump kaže da su referendum o njemu, iako on nije na listama. 

 

 

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!