NAKON JUTROŠNJE PUCNJAVE U SARAJEVU

Potvrđeno sa KCUS-a: I drugi policajac preminuo... Ljekari se satima borili za njegov život

Hronika26.10.18, 12:53h

Potvrđeno sa KCUS-a: I drugi policajac preminuo... Ljekari se satima borili za njegov život
Policajac D.V. koji je u jutarnjim satima dovezen u KCUS, sa teškim i životno ugrožavajućim povredama i usprkos velikom naporu ljekara je umro.


Menadžment i uposlenici KCUS izražavaju saučešće porodicama naših  brutalno ubijenih policajaca, saopšteno je iz KCUS-a.

 

Podsjećamo, u sarajevskom naselju Alipašino Polje, C faza, naspram tržnog centra Bingo, jutros oko 4.50 sati automafijaši su zasuli rafalnom paljbom iz automatske puške, najvjerovatnije kalašnjikov, policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi Golfa 6 bijele boje.


Drama se odigrala na parkingu, a policajci su tokom redovne kontrole naišli na kradljivce. Odmah nakon što su naišli, jedan od lopova potegao je oružje, te je na licu mjesta ubio jednog policajca, dok je drugi bio teško ranjen i ljekari su mu se satima borili za život.


Život je na zadatku izgubio dugogodišnji, iskusni policajac Adis Šehović, a uprkos velikim naporima ljekara na KCUS-u i ranjeni policajac Davor Vujnović također je preminuo od zadobijenih povreda. 

 

Za automafijašima i dalje se traga, u akciju je uz pripadnike MUP-a KS uključena i policija iz RS-a.  Napadači su se navodno sa mjesta zločina dovezli s dva automobila, Range Roverom i crnim Golfom V. 


Tokom noći, sumnjaju istražitelji, pokušali su ukrasti još jedno vozilo na području Općine Centar, ali ih je u tome spriječila policija. Nakon što su pucali, pobjegli su u pravcu OŠ Meša Selimović. Odmah je putem radio veze obaviješten i MUP RS da bi se blokirali svi prilazi. 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još