Ima dovoljno policije, ali...

Niko ne može jamčiti sigurnost: U Saboru zatraženo da Hrvatska na granicu BiH pošalje vojsku!

Hronika25.10.18, 14:28h

Niko ne može jamčiti sigurnost:  U Saboru zatraženo da Hrvatska na granicu BiH pošalje vojsku!
U ovom trenutku ne postoje uvjeti kojima se može jamčiti sigurnost osoba, putnika i imovine koja prometuje tim dijelom granice - zaključio je ministar unutarnjih poslova Hrvatske

 

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je ponovio da hrvatske policije na granici s Bosnom i Hercegovinom ima dovoljno te da je specijalizirana i obučena, pa nije želio komentirati tvrdnje da bi na granicu trebalo poslati vojsku.

 

Upitan da komentira izjavu saborskog zastupnika Hrasta Hrvoja Zekanovića da na granicu treba poslati vojsku, Božinović je kazao da je "teško komentirati gospodina". Dodao je da je i jučerašnja situacija kod graničnog prijelaza Maljevac pokazala da se sve smirilo uz redovito policijsko postupanje, bez ikakve uporabe sile, javila je Hina.

 

"Hrvatske policije ima dovoljno i ona je ta koja je specijalizirana i obučena za postupanje na granici", zaključio je ministar koji se zajedno s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem nalazi u Splitu .

 

Božinović je kazao i da je noć na Maljevcu protekla mirno.

 

- U ovom trenutku je nekih 150 migranata oko 200 metara od graničnog prijelaza, uz njih je više od 50 pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine. Dakle, nije bilo nikakve potrebe za djelovanjem hrvatske policije. Na žalost ova situacija onemogućava da se otvori promet na Graničnom prijelazu Maljevac - ustvrdio je Božinović.

 

Dodao je kako očekuje da će "policija susjedne Bosne i Hercegovine stvoriti uvjete kako bi taj promet krenuo, kako ne bi trpjelo gospodarstvo i s jedne i druge strane granice".

 

- Međutim, u ovom trenutku ne postoje uvjeti kojima se može jamčiti sigurnost osoba, putnika i imovine koja prometuje tim dijelom granice - zaključio je Božinović.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!