Godinama sarađuju sa izdavačkom kućom Delcourt

Crtaći dvojac iz BiH autor novog strip albuma na francuskom tržištu

Kultura25.10.18, 13:21h

Crtaći dvojac iz BiH autor novog strip albuma na francuskom tržištu
"Krieg machine" je druga knjiga iz serije a prvu, naslovljenu "Ova mašina ubija fašiste", koju je napisao Pécau i ilustrovao Mavrić, Delcourt je izdao 2016. godine

 

Strip crtači Filip Andronik i Senad Mavrić autori su novog strip albuma naslovljenog "Krieg Machine".
 

Ovaj crtaći dvojac već godinama sarađuje sa izdavačkom kućom Delcourt, najvećom Francuskom izdavačkom kućom koja štampa stripove. Nakon saradnje na strip albumima iz serijala "Ličnost godine" (Homme de l'année) o Augustu Bartoldiju, vajaru koji je napravio Kip Slobode, te o Fritz Langu, režiseru filma "Metropolis", ovaj put oni su ilustrovali priču o posadi njemačkog tenka Tigar u Drugom svjetskom ratu.

 

Priča albuma "Krieg machine" ("Ratna mašina") prati posadu ovog nadmoćnog tenka od njihove obuke, misija u Africi i Rusiji, do konačnog obračuna sa savezničkim trupama u Njemačkoj. Likovi Otto Von Sholtiz i Kurt Seibel u središtu su ove priče kao komandiri tenka koji će proždrjeti duše svoje posade u ratnim akcijama. 

 

krieg-machine-andronik-mavric

 

Scenario ovog albuma potpisuje Jean Pierre Pécau, olovku je uradio Filip Andronik, tuš Senad Mavrić a digitalni kolor je djelo Jean Paul Fernandeza.

 

"Krieg machine" je druga knjiga iz serije a prvu, naslovljenu "Ova mašina ubija fašiste", koju je napisao Pécau i ilustrovao Mavrić, Delcourt je izdao 2016. godine. 

 

(DEPO PORTAL; BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!