susret u avaz twist toweru

Hadžibajrić, Konaković i Radončić održali sastanak: Šta su zaključili povodom formiranja vlasti?

Front23.10.18, 19:35h

Hadžibajrić, Konaković i Radončić održali sastanak: Šta su zaključili povodom formiranja vlasti?
Blok lijevih stranaka u Skupštini KS ima 12 zastupnika, koliko imaju i tri stranke političkog centra SBB, NiP i NBL što je nadmoćna većina u odnosu na 10 mandata Stranke demokratske akcije i jedan mandat BOSS-a

 

Predsjednici Saveza za bolju budućnost, Naroda i pravde i Nezavisne bosanskohercegovačke liste Fahrudin Radončić, Elmedin Konaković i Ibrahim Hadžibajrić održali su danas sastanak u Avaz Twist Toweru.

 

Kako je za agenciju Patriju kazao Hadžibajrić razgovaralo se o različitim temama, ali i o formiranju vlasti. Za sada još nisu održani sastanci sa Našom strankom, SDP BiH i DF-om s obzirom da te tri stranke pripremaju koalicioni sporazum koji će ponuditi i drugim političkim strankama za Kanton Sarajevo.

 

Blok lijevih stranaka u Skupštini KS ima 12 zastupnika, koliko imaju i tri stranke političkog centra SBB, NiP i NBL što je nadmoćna većina u odnosu na 10 mandata Stranke demokratske akcije i jedan mandat BOSS-a.

 

Kako nezvanično saznajemo, razgovori su se vodili i oko drugih nivoa vlasti gdje bi SBB i Narod i pravda mogli zajednički nastupiti sa blokom lijevih stranaka ako bude postignut dogovor oko koalicije.

 

Ranije je Narod i pravda potpisao sporazum sa Nezavisnim blokom, A-sda i Pokretom demokratske akcije (PDA).

 

(NAP, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još