Tužioci ne prihvataju prepisku Rađena sa inspektorima MUP-a RS

Slučaj Dragičević: Alenu Kukiću produžen pritvor za mjesec dana, Đorđe Rađen preselio u Sarajevo

Hronika20.10.18, 08:59h

Slučaj Dragičević: Alenu Kukiću produžen pritvor za mjesec dana, Đorđe Rađen preselio u Sarajevo
Sud je produžio pritvor Alenu Kukiću za još mjesec dana, sve dok se, kako je navedeno, ne rasvijetli uloga Đorđa Rađena u ubistvu Davida Dragičevića

 

Sud je produžio pritvor Alenu Kukiću za još mjesec dana, sve dok se, kako je navedeno, ne rasvijetli uloga Đorđa Rađena u ubistvu Davida Dragičevića.

 

Ono što je interesantno još jeste činjenica da Rađen nijednom nije saslušan otkako je Kukić u pritvoru, a najinteresantnije od svega je da Sud “saslušanje Rađena tokom ranije istrage smatra nerelevantnim”.

 

Kukić se tereti da je obrisao dio snimaka koje je izuzeo sa aprtamana “Vesto” i objekta “MK”, i to po Rađenovom nalogu.

 

Za vrijeme Kukićevog pritvorskog života, Rađen je preselio u Sarajevo.

 

Ono što je najzanimljivije iz ovih dokumenata jeste da tužioci ne prihvataju prepisku Rađena sa inspektorima MUP RS, smatrajući da je "izuzeta nezakonito", iako je na osnovu te iste prepiske Darko Ilić 26.03. pokušao lažima da kriminalizuje žrtvu teškog ubistva Davida Dragičevića, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još