KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI VELIKE GLUMICE

Seka Sablić nije mogla zadržati suze: Zbogom, Milena... Ostaje nam da se ponosimo koliko je hrabra bila i što je bila naša...

Kultura19.10.18, 13:10h

Seka Sablić nije mogla zadržati suze: Zbogom, Milena... Ostaje nam da se ponosimo koliko je hrabra bila i što je bila naša...
Komemoracija je počela filmom kojim je pružen omaž svim Mileninim ulogama


Danas se održava komemoracija povodom smrti Milene Dravić, a scena "Danilo Bata Stojković" u Zvezdara teatru je prepuna kolega koji su došli da Mileni upute poslJednji pozdrav.


Među prvima su se pojavili glumci Gordan Kičić, Dragan Petrović, Vojin Ćetković, dramaturg Dušan Kovačević, a Milenin brat Rade i njegova Kćerka Vesna primaju saučešće, piše Blic.


Komemoracija je počela filmom kojim je pružen omaž svim Mileninim ulogama.


- Ako ste se rodili sa velikim darom za glumu i velikom lepotom ime vam je Milena Dravić. Ona je na ovoj sceni bila nagrađena Dobričinim prstenom. Tada je rekla da joj Zvezdara teatar srce i duša. To ćemo zauvek pamtiti i uklesaćemo u naše pozorište te reči. Nije bilo lepšeg i dostojanstvenijeg para od nje i Dragana. Danas dve i po godine od njihovog rastanka sastaće se ponovo na mestu koje postoji za najveće ljubavi kakva je bila njihova. Život je bol i mi se privikavamo na bol, al boli. Tako je bilo i kad je Milena otišla. Zato danas imamo snage samo za dve reči: Zbogom, Milena - rekao je Dušan Kovačević.


Milenina kuma, glumica Seka Sablić, jedva je zadržala suze:


- Ostaje nam samo da se ponosimo koliko je hrabra bila i što je bila naša. Što je prešla granicu, ali nije otišla. Što je bila lepa, iskrena i draga. Lepa i hrabra do poslednjeg daha. Hrabra jer se borila sa strašnim bitkama za Draganovim životom, pa onda za svojim. Obe bitke je izgubila. Sigurna sam da njena duša ide ka nekom svitanju. Bila je dobar prijatelj, iskrena, draga, lepa. Sa mnogo ljubavi i poštovanja i tuge ja samo mogu sada da kažem Zbogom Milena, za sad - rekla je Seka.

 

Podsjetimo, Milena Dravić preminula je 14. oktobra u 79. godini nakon duge i teške bolesti, sa kojom se borila od smrti supruga Dragana Nikolića. Jedna od najboljih glumica sa voih prostora je u Zvezdara teatru igrala punih 28 godina.

 

Video i foto detalje sa komemoracije u Beogradu možete pogledati OVDJE.

 

Počast velikoj glumici večeras odaje i Sarajevo, a tim povodom će su u kinu Kriterion održati specijalna projekcija njenog prvog igranog filma „Vrata ostaju otvorena“ iz 1959. godine, rađenog u produkciji „Bosna filma“, kao i prisjećanje na djelo i život Milene Dravić, o čemu više možete čitati OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!