Na obali otoka Ugljana

Strava na Jadranu: Neprepoznatljivi ženski leševi plutali morem, policija ne zna šta se dešava

Hronika18.10.18, 21:03h

Strava na Jadranu: Neprepoznatljivi ženski leševi plutali morem, policija ne zna šta se dešava
Isprva se nagađalo da bi se moglo raditi o tijelu meksičke surferice koja je nestala u moru kod Brača prije mjesec. Ipak, prema informacijama s terena, a pogotovo poslije pronalaska drugog tijela, ta teorija je manje vjerovatna

 

Hrvatski ribari su u srijedu oko 18 sati na obali otoka Ugljana kod Rta Karantun pronašli tijelo nepoznate žene.

 

Bila je u kupaćem kostimu, a tijelo u takvom stadiju raspadanja da joj nisu mogli odrediti starost.

 

Policajci su izašli na uviđaj i dok su tragali za tragovima, uslijedio je novi šok. Građani su našli još jedno tijelo žene u kupaćem kostimu.  

 

Isprva se nagađalo da bi se moglo raditi o tijelu meksičke surferice koja je nestala u moru kod Brača prije mjesec. Ipak, prema informacijama s terena, a pogotovo poslije pronalaska drugog tijela, ta teorija je manje vjerovatna.

 

Dvije žene su starije od surferice i jače tjelesne građe pa je moguće da je jednoj pozlilo u moru, a da je druga pokušala da je spasi, pa su se utopile. Na tom području struje su prilično jake, a more zbog njih dosta hladnije nego drugdje.

 

Na obali Ugljana pronađeni su peškiri za sunčanje pa je moguće da su dvije gospođe otišle na kasno ljetovanje same i doživjele nesreću.

 

Policija poziva da se jave njihove porodice kako bi utvrdili o kome se radi budući da na području zadarske policijske uprave nema prijavljenih nestalih žena.

 

 

 

(Alo, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!