U toku radno-pravni spor

Centralna banka BiH pojašnjava: Da li SIPA 'češlja' naše objekte?

Hronika18.10.18, 13:06h

Centralna banka BiH pojašnjava: Da li SIPA 'češlja' naše objekte?
Mediji su objavili vijest da su pripadnici SIPA-e izuzeli dokumentaciju iz Centralne banke

 

Centralna banka Bosne i Hercegovine želi informirati javnost da nisu istinite informacije o navodnom upadu pripadnika Državne agencije za istragu i zaštite u prostorije Centralne banke, saopćeno je danas iz ove institucije.

 

- Niti u jedan objekt Centralne banke Bosne i Hercegovine danas, a ni prije nije „upala“ Državna agencija za istrage i zaštitu. Zbog pojašnjenja, kako je u tijeku radno-pravni spor pokrenut od jednog uposlenika, u skladu sa pisanim zahtjevima Državne agencije za istrage i zaštitu CBBiH je protokolom dostavila traženu dokumentaciju za taj predmet, te je to sva komunikacija po tom pitanju.

 

Podatke o poslovanju CBBiH, kao i provjeru informacija koje su objavljene, možete kao i do sada dobiti od Službe za odnose s javnošću. U slučaju potrebe za daljnjim informacijama, stojimo vam na raspolaganju - saopćeno je iz Centralne banke.

 

Podsjećamo, mediji su objavili vijest da su pripadnici SIPA-e izuzeli dokumentaciju iz Centralne banke. Prema navodima, radi se o dokumentaciji o zapošljavanju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!