'Gaudeamus igitur 2018'

Specijalno veče u 'The Pubu' na Malti: Magistri, doktori i profesori pjevaju za sarajevske studente, ali to nije sve...

DEPO CLUBBING18.10.18, 12:27h

Specijalno veče u 'The Pubu' na Malti: Magistri, doktori i profesori pjevaju za sarajevske studente, ali to nije sve...
U okviru glazbenog programa ove manifestacije za studente će nastupiti magistri i doktori znanosti, univerzitetski profesori koji glazbu prakticiraju kao hobi te kulturni djelatnici koji će se također predstaviti publici u ulozi glazbenika

Druga kulturno-zabavna manifestacija za studente pod nazivom „Gaudeamus igitur 2018“, održat će se u klubu „The Pub“ u Sarajevu (ulica Envera Šehovića 15, naselje Malta), u srijedu, 24. oktobra, s početkom u 20.00 sati, a povodom početka nove akademske 2018/2019. godine.


U okviru glazbenog programa ove manifestacije za studente će nastupiti magistri i doktori znanosti, univerzitetski profesori koji glazbu prakticiraju kao hobi te kulturni djelatnici koji će se također predstaviti publici u ulozi glazbenika.


U programu sudjeluju:


- prof. dr. Zlatan Sarić
- „doktor za rock and roll“ Sretko Vujić
- prof. dr. Kasim Tatić

 

Pedagoško-glazbena skupina:  
- prof. dr. Besim Spahić
- Enes Ibričević, prof.
- Ivana Krstanović, mag.

 

Grupa STILL CRAZY:
- doc. dr.  Saša Leskovac
- prof. dr. Asim Mujkić,
 -prof. dr. Haris Cerić
- „doktor za bubanj“ Mirza Duran
- dr. Đani Hot
- Ekrem Softić, prof.

 

gaudeamus-igitur-2018-plakat


- Na ovoj manifestaciji promotivnog karaktera, profesori i znanstveni djelatnici predstavit će se studentima u ulozi pjevača i instrumentalista, izvodeći kompozicije širokog žanrovskog spektra – od glam rocka, 'southern' rocka, bluesa, klasičnog soula, post-punka do šansona i domaćih muzičkih evergreena. U pitanju je, zapravo, glazbena vrsta kojom oni zajedno žele osigurati svoj intelektualni kredibilitet, naprosto vjerujući u ono što pjevaju i sviraju. Univerzitetski profesori i društveni djelatnici, koji godinama 'iza scene', svatko na svoj način, sudjeluju u kreiranju kvalitetne glazbene scene, odlučili su stati na binu pred mikrofon na ovoj manifestaciji. Mlađu publiku pokušavaju educirati o najvažnijim djelima na polju njegovanja popularne muzike te utjecati na razvoj estetičke svijesti mlade publike i estetičkog vrednovanja djela popularne muzike. Smatraju ovo jednom vrstom neformalnog pedagoškog rada, jer nisu profesionalni interpretatori i instrumentalisti - kazala je Ivana Krstanović, voditeljica i članica Organizacijskog odbora manifestacije.

 
- Ciljevi ovoga projekta su uključivanje studenata u kulturni život i njihov izvannastavni angažman; izvannastavna komunikacija studenata i profesora u skladu s europskim standardima; razbijanje stereotipa o 'ukočenim, nedodirljivim i strogim profesorima'; uspostavljanje neformalne i kvalitetne komunikacije između studenata i profesora izvan učionica i pasivnog nastavnog sistema, u kojem studenti sve vrijeme moraju sjediti i slušati ono što im profesori govore itd. - pojasnip je student Pavao Zornija, član Organizacijskog odbora manifestacije „Gaudeamus igitur 2018“.


Ulaz na manifestaciju je slobodan, a pokrovitelj projekta je Federalno ministarstvo kulture i sporta.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!