bura oko kompromitiranih izbora se ne stišava

Iz CIK-a negiraju navode: Ne donosimo odluke na osnovu populističkih izjava nekompetentnih, nego...

Hronika17.10.18, 15:03h

Iz CIK-a negiraju navode: Ne donosimo odluke na osnovu populističkih izjava nekompetentnih, nego...
- Pozivamo sve aktere u izbornom procesu da činjenice i dokaze o eventualnom kršenju zakona dostave nadležnim institucijama – navodi se u saopćenju CIK-a BiH

 

Centralna izborna komisija BiH saopćila je danas da odluke donosi samo i isključivo na osnovu činjenica i dokaza, a ne na osnovu "populističkih izjava nekompetentnih pojedinca". 



- Pozivamo sve aktere u izbornom procesu da činjenice i dokaze o eventualnom kršenju zakona dostave nadležnim institucijama – navodi se u saopćenju CIK-a BiH. 



Dodaje se da je u javnosti već mjesecima, a ovih dana pojačano, prisutna „nezapamćena propaganda koja ima za cilj dezinformisanje javnosti, zastrašivanje institucija koje provode zakone, rušenje ugleda domaćih institucija i međunarodnih organizacija pa i ugrožavanje fizičke sigurnosti članova Centralne izborne komisije BiH“. 



- Propagandu vode pojedini mediji, pojedini politički subjekti i pojedini članovi akademske zajednice iznoseći paušalne i neodgovorne ocjene koje nisu u skladu ni sa kakvim standardima i kodeksima ponašanja – saopćeno je iz CIK-a BiH.



(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!