Najstarije dijete rock zvijezde

'Imala sam njegov poster jer je bio seksi, a onda se ispostavilo da mi je otac': Kćerka Roda Stewarta proživjela pravi pakao

Nedjeljni magazin16.10.18, 09:52h

'Imala sam njegov poster jer je bio seksi, a onda se ispostavilo da mi je otac': Kćerka Roda Stewarta proživjela pravi pakao
Imala sam sretno djetinjstvo - kaže Sarah, koja je s 18 godina saznala da je usvojena i da je njen pravi otac Rod Stewart

 

Britanski pjevač Rod Stewart nedavno je u Londonu predstavio novi CD. Kako je rekao, pjesma "Didn't I" govori o "klincima i drogi, a sve to posmatrano iz roditeljskog ugla". Pored pjevača, promociji je prisustvovala i njegova najstarija kćerka Sarah, koja je toga dana prvi put javno govorila o sebi i svojoj zavisnosti od droge.

 

Prije nego što je ponovo našla put do oca Sarah je preživjela veoma teške godine. Preziva se Streeter, a ne Stewart, i nema mnogo toga zajedničkog sa sedmoro ostale djece rok-zvijezde, koja su živjela okružena luksuzom. Sarah je odrastala u provinciji, u Sussexsu, pošto su je usvojili Evelyn i Gerald Thurbon.

 

- Imala sam sretno djetinjstvo - kaže Sarah. Sa 18 godina je saznala da je usvojena i da je njen pravi otac Rod Stewart. "Imala sam njegov poster na zidu, jer sam smatrala da je seksi, a onda sam saznala da mi je otac", ispričala je za Daily Mail.

 

Sarah je bila plod tinejdžerske ljubavi Stewarta i studentkinje umjetnosti, tada 18-godišnje Sussanah Boffey.

 

- Ja sam imao 17 ili 18 godina, bio sam bez kinte i uspaničio sam se. Zbog toga je Sarah data na usvajanje - sjeća se Rod.

 

Sarahina biološka majka, koja danas ima 74 godine i živi u Francuskoj drugačije gleda na stvari:

 

- Istina je da ima kćerku čiji je veći dio života upropastio, kao i moj.

 

Kada je prvi put vidjela oca, Sarah je je imala više od 20 godina, a svježe uspostavljen odnos brzo je prekinut. Ponovo su ga izgradili tek desetak godina kasnije.

 

- Bio je u teškoj situaciji. Mislim da nije htio da naljuti moje roditelje, nije htio da zadire na njihovu teritoriju - vjeruje Sarah.

 

Nije bio uz nju ni kada joj je bilo teško. Nisam imala partnera, bila sam na pragu 30-tih, radila sam kao njegovateljica i osjećala sam ogromnu prazninu u životu. Kokain je popunio tu prazninu - kaže ona. Zavisnost je trajala godinu dana, a prevazišla ju je, kaže, "zahvaljujući podršci usvojitelja".

 

Sreća je, međutim, kratko trajala. Počela je da pije. Terapiju odvikavanja, koju joj je platio polubrat Collin, prekinula je poslije dva dana.

 

Dok je Stewart nizao uspjehe u svijetu, Sarah je proživljavala teške godine.

 

- Kad sam se jednog jutra probudila, bilo mi je tako loše da sam znala da moram da prekinem - kaže ona.

 

Tada je upoznala i Chrisa, za koga se udala 2001. Njen biološki otac nije došao na svadbu.

 

Sarah je živjela u Brightonu, a njen otac svuda gdje su se okupljali lijepi i bogati. Hitovi kao što su "Sailing" i "Do ya think I'm sexy" donijeli su mu zaradu od oko 200 miliona eura u 50-godišnjoj karijeri. Sarah je pratila njegov život iz ilustrovanih časopisa. Danas pjevač ima još sedmoro djece s pet prelijepih žena, a najmlađi sin mu ima sedam godina.

 

Nakon što joj je majka umrla 2007, Sarah se ponovo odala drogi, a 2010. smogla je hrabrosti da sve ispriča ocu Rodu.

 

- Nije me osudio. Droga u porodici za njega nije novost. Pored njegovog sina Seana, i ćerka Kimberly vodila je bitku pored alkohola - kaže Sarah.

 

Od prije dvije godine Sarah je čista, a otac je platio njene dugove. Vremenom im je odnos bivao sve bolji.

 

- Osjećam se kao dio porodice. Upoznala sam svu polubraću i polusestre - kaže ona.

 

Danas joj se čini kao da nikad nisu bili razdvojeni.

 

- Ne mogu da zaboravim da je svjetska zvijezda, ali kada smo zajedno za mene je moj tata - kaže ona.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!