Elon Musk se nakon autmobila okreće potpuno novoj industriji

Poznati milijarder svijet šokirao novom idejom: Započelo je kao prvoaprilska šala, a sada bi se moglo ostvariti

Biznis Klub15.10.18, 11:06h

Poznati milijarder svijet šokirao novom idejom: Započelo je kao prvoaprilska šala, a sada bi se moglo ostvariti
Ova pomalo šaljiva ideja možda i je plod turbulentnog razdoblja Muskovog poslovnog života, jer nakon brojnih tužbi i neozbiljnih medijskih istupa nije ni čudno da ovaj ekscentrični poduzetnik dođe na ovakvu ideju

 

Nakon objave da je Tesla proizveo 100.000 primjeraka Model 3 i tako prešao 'psihološku' barijeru, Elon Musk je na svom Tweeter profilu objavio kako se on okreće potpuno novom poslovnom poduhvatu.

 

Što je počelo kao prvoaprilska šala, nakon njegove tvrdnje da će Tesla doživjeti propast, američki poduzetnik i milijarder, čini se, ozbiljno razmišlja o proizvodnji alkoholnog pića, tačnije tekile, pod nazivom Teslaqila. Prema navodima The Guardiana kompanija je tražila dozvolu američkog ureda za patente i ureda za zaštitu robne marke za korištenje i zaštitu imena novog proizvoda.

 

teslaquila-elon-musk

 

Da ovo nije prvi bizarni poslovni poduhvat ovog poduzetnika, dokazuje i njegova ranija objava s početka godine o prodaji 20.000 bacača plamena. Uz svoju objavu našalio se na vlastiti račun napisavši: „Bacač plamena je očito bila grozna ideja. Nemojte ga nikad kupiti, osim ako se želite zabaviti.”

 

Sve u svemu, ova pomalo šaljiva ideja možda i je plod turbulentnog razdoblja Muskovog poslovnog života, jer nakon brojnih tužbi i neozbiljnih medijskih istupa nije ni čudno da ovaj ekscentrični poduzetnik dođe na ovakvu ideju.  

 

(Novac.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!