Prije dvije godine preživio bizarnu nesreću

Ko je Amar Češljar, bubnjar koji je uzburkao javnost svojim komentarom da bi 'poslao tenk' na Hrvate u Mostaru?

Showbizz15.10.18, 09:52h

Ko je Amar Češljar, bubnjar koji je uzburkao javnost svojim komentarom da bi 'poslao tenk' na Hrvate u Mostaru?
Nakon burnih komentara medija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, Češljaru je prvo saradnju otkazao Dino Merlin a onda i Letu Štuke. Amar Češljar počeo je svirati bubnjeve još s 14 godina, usred rata u Bosni i Hercegovini

 

Jedna nepromišljena izjava vrlo lako bi mogla koštati i nastavka profesionalne karijere Amara Češljara, najpoznatijeg bosanskohercegovačkog bubnjara, koji je ovog vikenda ostao bez posla u bendu Dine Merlina, ali i grupe Letu Štuke, s kojima je tek počeo saradnju ove godine.

 

Češljar je komentirajući tekst na Facebooku napisao kako bi na Hrvate koji su mirno prosvjedovali u Mostaru protiv izbora Željka Komšića za člana predsjedništva Bosne i Hercegovine "poslao tenk i opleo", prenosi Večernji.

 

Češljar se prvo pokušao oprati tvrdeći da se taj post odnosio na nacionaliste.

 

- Ovdje u Bosni i Hercegovini mnogi se petljaju i generalno tu zemlju ne smatraju kao svoju, a kao žive u njoj. Na svim stranama na žalost. Tako da je između ostalog u nekim nedavnim prosvjedima napravljeno mnogo loših stvari. Postoje klipovi i slike ljudi s puškama i slično - napisao je u e-mailu Češljar dodajući kako se "našao uvrijeđenim kad je vidio da se opet nešto prosvjeduje".

 

- Svi moji kolege u Hrvatskoj znaju kakav sam ja - napisao je Češljar i ispričao se ako je nekog uvrijedio. A onda se u drugom mediju potpuno pokopao moleći medije da napišu kako mu je profil hakiran "jer je to sad ionako često slučaj".

 

Nakon burnih komentara medija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, Češljaru je prvo saradnju otkazao Dino Merlin a onda i Letu Štuke. Amar Češljar počeo je svirati bubnjeve još s 14 godina, usred rata u Bosni i Hercegovini. Kako je kazao u intervjuu za bh. medije sam je počeo svirati.

 

- Sve je bilo na varijanti ono što čuješ, primijetiš, neko ti kao spomene... Ti dobro analiziraš i sam uvidiš nekako greške u tome i radiš na neki svoj način. Dakle, mogao sam vrlo lako krenuti kako ne treba, ali zadržao sam ispravan pristup koji sam kasnije proširio kroz Srednje muzičko obrazovanje i dalje usavršavanje, tačnije upornim radom na samom sebi - kazao je Češljar.

 

Šira javnost u BiH upoznala ga je kada je svirao u nekada vrlo popularnoj grupi Punkt, a bio je i član Sarajevo Jazz Guerille. Karijeru mu je obilježila saradnja s Dinom Merlinom, za kojeg je kazao da je veliki perfekcionist.

 

- Većina nas svira svoje instrumente tako da nemamo problema s tim. Svaki posao u životu treba raditi najbolje što možete - kazao je Češljar.

 

O sad već bivšem bubnjaru Dine Merlina pisalo se i prije dvije godine, kada je jedva preživio bizarnu nesreću kada se uslijed oluje na njega srušila pozornica u Sanskom Mostu.

 

- Imam jake bolove u lijevoj nozi koju sam slomio. Moglo je biti i više povrijeđenih - rekao je tada Češljar.

 

Inače Češljar je u Sarajevu otvorio Školu bubnjeva i udaraljki 'DrAmmarČešljar', u kojoj djecu i mlade uči svirati bubnjeve. Kolege ga opisuju kao samozatajnog čovjeka, oca dvoje djece koji do sada nije imao radikalnih političkih ispada, pa tim više i čudi njegova izjava kojom je prekinuo saradnju s poznatim muzičarima.

 

 

 

(Večernji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još