Demir Mahmutćehajić odgovorio SDP-u

Gospodo drugovi, novac kojim želite da me okaljate pred Bogom i narodom, je na ovoj uplatnici

Front15.10.18, 07:56h

Gospodo drugovi, novac kojim želite da me okaljate pred Bogom i narodom, je na ovoj uplatnici
Hoćete li vi početi odgovarati na moja pitanja? Ili ću ja početi davati odgovore na moja pitanja, upitao je predsjednik SDP-a Stolac

 

Demir Mahmutćehajić, predsjednik SDP-a Stolac, optužio je prije nekoliko dana vrh svoje stranke za izborne malverzacije. U prepisci na Facebooku posebno se obratio Zoranu Mikuliću, svom stranačkom kantonalnom predsjedniku. Tada je kazao da "prati zadnja dva dana kako 'gubitnici' izbora sada dižu frku oko izbornih krađa, te da ovdje misli i na sami vrh svoje partije, jer ništa nisu na vrijeme uradili da spriječe izborne krađe".

 

Iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH nakon toka su poručili kako će Mahmutćehajić imati priliku da "dokaže paušalne i neistinite tvrdnje" koje je proteklih dana iznosio. A danas im je Mahmutćehajić odgovorio objavom na svom Facebook profilu. Na uplatnici se jasno vidi da je uplaćeno 3.850 KM na račun Udruženja antifašista i boraca NOR-a.

 

"Gospodo drugovi, evo vam odgovaram na vaše prozivanje za zloupotrebu sredstava stranke! Novac, kojim želite da me okaljate pred Bogom i pred narodom, je na ovoj uplatnici. To je novac koji smo uplatiti UABNOR Stolac za obilježavanje 25. oktobra, Dana oslobođenja Stoca od fašizma i domaćih izdajnika. Na svako vaše pitanje ću odgovoriti, ali bih volio da se neko potpiše ispod saopštenja SDP BiH. Ne mogu tužiti SDP BiH. To bi bilo kao da tužim porodicu Mahmutćehajić. Hoćete li vi početi odgovarati na moja pitanja? Ili ću ja početi davati odgovore na moja pitanja? I, da, vi (nepoznate osobe koje se sakrivaju iza SDP BiH) ste me doveli u situaciju da sam naslovnu fotografiju moga rahmetli brata zamjenio ovom uplatnicom. To vam nikad neću oprostiti!", stoji u objavi Mahmutćehajića.

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!