doznajte šta vas čeka

Vrijeme narednih dana u BiH: Prilično šareno, a temperature...

Hronika14.10.18, 10:59h

Vrijeme narednih dana u BiH: Prilično šareno, a temperature...
U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

 

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas će u Bosni prijepodne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom poslijepodneva. 

 

U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. U Hercegovini vjetar slab, u jutarnjim i večernjim satima sjeveroistočni, a u ostatku dana jugozapadni. Dnevne temperature od 18 do 24, na jugu zemlje do 27 °C. 

 

U ponedjeljak, 15. oktobra, u Krajini pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom. Prema kraju dana i u večernjim satima porast naoblake. Krajem dana ili večernjim satima slaba kiša je moguća u Krajina i na zapadu Bosne. 

 

Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 19 do 25, na jugu do 27 °C. 

 

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana očekuje se u utorak, 16. oktobra. Jutarnje temperature od 7 do 13, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 19 do 24, na jugu do 27 °C. 

 

Pretežno sunčano prognozirano je za srijedu, 17. oktobra. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom. Poslijepodne porast naoblake sa sjeverozapada. Jutarnje temperature od 7 do 13, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 19 do 24, na jugu do 27 °C. 

 

U četvrtak, 18. oktobra, pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne slabi i rijetki lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Bosni. Jutarnje temperature od 7 do 13, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 19 do 24, na jugu do 27 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!