bh. kandidat za nagradu Oscar

Evropski dan art kina uz film 'Ne ostavljaj me' Aide Begić

Mediji13.10.18, 12:03h

Evropski dan art kina uz film 'Ne ostavljaj me' Aide Begić
U prvom izazovu pobjednik sa najvećim brojem bodova može osigurati odlazak na Berlinale, uz plaćene troškove prijevoza, smještaja, kao i mogućnost praćenja projekcija na ovom festivalu

 

Udruženje filmskih radnika BiH sutra će, povodom Evropskog dana art kina i prvog dana European Film Challengea u BiH, organizirati druženje u sarajevskom kinu Meeting Point, gdje će biti prikazan bh. kandidat za nagradu Oscar, film "Ne ostavljaj me" rediteljice Aide Begić. 

 

- Ovo je prvi put da u BiH, uz podršku MEDIA fonda (Creative Europe), realizujemo projekat European Film Challengea, koji gledanje evropskih filmova nagrađuje odlaskom na prestižne filmske festivale. Filmski izazov na zanimljiv i savremen način promovira evropski film, ali i gledanje filmova u kinima, a svestrani značaj ovog izazova prepoznala su i kina u BiH - saopćeno je iz Udruženja filmskih radnika BiH. 

 

Prvi dio European Film Challengea trajat će od 14. oktobra do 10. decembra, kada će svaka od zemlja učesnica objaviti svog pobjednika. Pobjednikom može postati svaka punoljetna osoba, koja je sakupila bodove gledajući, na legalnim platformama, filmove producirane u zemljama članicama EU, Švicarskoj, te učesnicama u MEDIA projektu (Litvanija, Latvija, Hrvatska, Srbija, Finska, Španija i Portugal). 

 

U prvom izazovu pobjednik sa najvećim brojem bodova može osigurati odlazak na Berlinale, uz plaćene troškove prijevoza, smještaja, kao i mogućnost praćenja projekcija na ovom festivalu. 

 

- 'Izazivamo vas' da dođete na druženje i zajedno sa nama pogledate film  "Ne ostavljaj me" s kojim možete započeti skupljanje bodova za predstojeći European Film Challenge. Također, saznat će te gdje i do kada se prijaviti za prvi krug ovogodišnjeg European Film Challengea, na koji način se boduju učesnici u odnosu na vrstu platforme putem koje gledaju filmove, te kako prikazati potvrdu o odgledanim filmovima,  - poručili su iz Udruženja uz napomenu da je više informacija dostupno na Facebook stranici European Film Challenge BiH.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!