selektor nakon utakmice s turskom

Prosinečki: Slijedi rekuperacija... Bit ćemo spremni za Sjevernu Irsku

Sport12.10.18, 18:20h

Prosinečki: Slijedi rekuperacija... Bit ćemo spremni za Sjevernu Irsku
Selektor Robert Prosinečki je na redovnom sastanku s novinarima još jednom potcrtao da je zadovoljam viđenim, posebno u prvom poluvremenu u kojem su njegovi izabranici napravili nekoliko dobrih prilika

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vratila se danas u Sarajevo iz Rizea, gdje je u četvrtak odigrala neriješeno 0:0 s Turskom u prijateljskom meču.   

 

Selektor Robert Prosinečki je na redovnom sastanku s novinarima još jednom potcrtao da je zadovoljam viđenim, posebno u prvom poluvremenu u kojem su njegovi izabranici napravili nekoliko dobrih prilika. 

 

U drugom poluvremenu Turska je bila dominantna, ali Prosinečki navodi da je to rezultat velikog broj izmjena, dok njegov kolega na klupi Turske Mirčea Lučesku nije mijenjao do 80 minute, s ciljem da pobijedi ovu utakmicu. 

 

- Probao sam dosta igrača, pogotovo u drugom poluvremenu, kada su svi imali neku šansu. U biti nemamo puno vremena, i ovo je bila prilika da protiv jednog dobrog protivnika isprobam sve igrače. Prvo poluvrijeme sam zadovoljan, u drugom sam promijenio četiri do šest igrača, razvodnila se utakmica, oni su stvarali pritisak i imali dominaciju - rekao je Prosinečki. 

 

Ističe da će do utakmice sa Sjevernom Irskom u Ligi nacija pokušati što bolje spremiti igrače i izvesti tim koji će doći do nove pobjede. 

 

- Slijedi rekuperacija i spremanje za utakmicu protiv Sjeverne Irske, koja večeras igra protiv Austrije i to će biti prilika da ih vidim kako igraju u gostima. Bit ćemo spremni za jednu dobru utakmicu. Imaćemo sigurno ekipu koja će istrčati i dati sve od sebe i odigrati dobru utakmicu - kazao je selektor bh. tima. 

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!