Studentski doprinos razvoju nauke i tehnike

Sarajevo Innovations Festival 20. oktobra u hotelu Holiday: Jeste li za virtuelni skok sa Starog mosta?

Tehno12.10.18, 12:41h

Sarajevo Innovations Festival 20. oktobra u hotelu Holiday: Jeste li za virtuelni skok sa Starog mosta?
SIFI je dobra prilika za studente da započnu neki ozbiljniji rad ili nastave unapređivati svoje, već postojeće radove

 


U Sarajevu će se i ove godine okupiti studenti inovatori da bi predstavili svoje inovacije u sklopu Sarajevo Innovations Festivala 2018.

 

Ovo je treći festival inovacija koji okuplja studente tehničkih nauka a održaće se 20. oktobra u sarajevskom hotelu Holiday sa početkom u 10 sati.

 

Sarajevo Innovations Festival 2018 će predstaviti 10 radova studenata iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona na temu nauke i tehnike a, pored edukativnog, imaće i takmičarski karakter – radovi studenata će se takmičiti za vrijedne nagrade: prvo mjesto 500KM, drugo mjesto 300 KM, treće mjesto 200 KM te nagradu ''Dr. Branislava Peruničić'' (najbolji rad po ocjenama svih učesnika) 100 KM. Radove učesnika festivala će ocjenjivati priznati recenzenti iz BiH i inostranstva.

 

Edukativni dio festivala ove godine je obogaćen radionicom pod nazivom "Kulturno naslijeđe u virtualnoj realnosti" a predavači radionice su prof. Selma Rizvić i asistentica Sanda Šljivo sa Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, gdje će studenti imati priliku da prošetaju preko pa čak i da skoče sa mostarskog Starog Mosta u virtuelnoj realnosti.

 

SIFI je dobra prilika za studente da započnu neki ozbiljniji rad ili nastave unapređivati svoje, već postojeće radove. Takođe, ovaj festival, pored doprinosa razvoju nauke i tehnike, omogućuje i uspostavljanje saradnje među studentima iz različitih krajeva, razmjene mišljenja i ideja te pomaže mlade inovatore u njihovom radu.

 

Ulaz na festival je besplatan.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!