Još jedna nagrada

Film 'Žaba' Elmira Jukića pobjednik Vinkovačkog filmskog festivala

Kultura12.10.18, 08:19h

Film 'Žaba' Elmira Jukića pobjednik Vinkovačkog filmskog festivala
Vinkovački filmski festival glumca utemeljili su Umjetnička organizacija „Asser Savus“ koja je i producent festivala, Hrvatsko društvo filmskih djelatnika, grad Vinkovci i Gradsko kazalište „Joza Ivakić“

 

Igrani film „Žaba“, redatelja Elmira Jukića, nastao po scenariju Pjera Žalice i Elmira Jukića na temelju istoimene drame Dubravka Mihanovića, proglašen je najboljim na 2. Festivalu suvremenog hrvatskog igranog filma, podnaslovljenom kao Vinkovački filmski festival glumca, na kojem je od 4. do 11. listopada u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ u Vinkovcima prikazano šest hrvatskih igranih filmova u službenoj festivalskoj konkurenciji.

 

Za vinkovački filmski festival filmove je odabrao festivalski izbornik Goran Grgić, a pratio ih je i na kraju o najboljem filmu odlučio festivalski žiri kojega je činilo 16 vinkovačkih gimnazijalaca koji pohađaju predmet Medijska kultura.

 

Pred svečanost zatvaranja festivala sinoć u vinkovačkom kazalištu, direktor producentske Umjetničke organizacije „Asser Savus“ Himzo Nuhanović za Hinu je izjavio da je tijekom festivalskog tjedna bilo ukupno 25 filmskih projekcija u Vinkovcima i Otoku, uz šest filmova u službenoj konkurenciji, prikazana su i dva dokumentarna filma tematikom vezana za Domovinski rat kao i tri filma namijenjena najmlađim gledateljima, a projekcije je pratilo oko 5.000 gledatelja.

 

Još ove godine festival je revijalnog karaktera, rekao je Nuhanović, a od iduće godine imat će u cijelosti natjecateljski karakter s izborom najboljih glumaca u glavnoj i sporednoj ulozi, najboljih mladih glumaca kao i najboljeg filma, a najboljim glumačkim ostvarenjima kao i najboljem filmu u cjelini dodjeljivat će se staklena skulptura „Vinkovački Orion“.

 

Vinkovački filmski festival glumca utemeljili su Umjetnička organizacija „Asser Savus“ koja je i producent festivala, Hrvatsko društvo filmskih djelatnika, grad Vinkovci i Gradsko kazalište „Joza Ivakić“.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!