Da li će ipak otići u posjetu?

Željko Komšić nepoželjan širom Hercegovine: Iz više gradova mu poručeno da ne dolazi jer on nije njihov predsjednik

Front11.10.18, 20:34h

Željko Komšić nepoželjan širom Hercegovine: Iz više gradova mu poručeno da ne dolazi jer on nije njihov predsjednik
Željko Komšić, nije dobrodošao u Posušje. Osoba koja iz dana u dan radi na dekostitutivnosti Hrvata u BiH, koja koketira sa svojom nacionalnosti ovisno o trenutnim potrebama i koja je po treći put bošnjačkim glasovima uzurpirala mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH ne može predstavljati hrvatski narod

 

Prije nekoliko dana Željko Komšić je dao intervju u kojem je izdvojio nekoliko općina i gradova s većinskim hrvatskim stanovništvom te najavio svoj posjet tim mjestima.

 

Među ostalim gradovima spomenuo je i Livno u kojem je velika većina birača svoj glas za hrvatskog člana Predsjedništva dala Draganu Čoviću. Time su jasno dali do znanja koga žele za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

 

- Nažalost, zahvaljujući pravnom okviru koji postoji u BiH pripadnici jednog naroda Hrvatima su na proteklim izborima izabrali predstavnika u Predsjedništvu BiH. Grad Livno ne podržava ovakav način izbora hrvatskog člana Predsjedništva - kazao je gradonačelnik Luka Čelan te dodao da treba ustrajati u borbi za jednakopravnost i konstitutivnost Hrvata u BiH i zalagati se za ustavna zakonska rješenja kada je u pitanju izborni zakon.

 

- Željko Komšić, nije dobrodošao u Posušje. Osoba koja iz dana u dan radi na dekostitutivnosti Hrvata u BiH, koja koketira sa svojom nacionalnosti ovisno o trenutnim potrebama i koja je po treći put bošnjačkim glasovima uzurpirala mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH ne može predstavljati hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i nikada neće biti dobrodošla u naše Posušje - poručio je načelnik Posušja Branko Bago.

 

Novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić nepoželjan je u Grudama i Čapljini.

 

To su kazali za lokalne medije načelnici općina Grude i Čapljina Ljubo Grizelj i Smiljan Vidić.

 

Tako je Grizelj poručio Komšiću, s obzirom na rezultate izbora, da on kao član Predsjedništva nije dobrodošao u Grude.

 

- Hrvati su u svim općinama i gradovima u kojima su većinski narod izabrali za svog člana Predsjedništva Dragana Čovića. Željko Komšić je treći put uzurpirao ono što mu ne pripada i ne treba dolaziti jer mu nismo spremni izraziti službenu dobrodošlicu. On nije legitimni predstavnik Hrvata Bosne i Hercegovine, tako ni općine Grude. Za nas je to, temeljem 90,82 posto volje birača općine Grude, Dragan Čović i njemu ćemo prvom prigodom izraziti najsrdačniju dobrodošlicu - kazao je grudski načelnik Ljubo Grizelj.

 

Slično je reagirao i Smiljan Vidić, predsjednik OO HDZ-a BiH Čapljina i aktuelni načelnik ove općine.

 

- Žalosni smo što je još jednom izabran za hrvatskog člana Predsjedništva kandidat koji nema nikakvu podršku Hrvata u BiH. Kao takav nije dobrodošao u naš grad - poručuje Vidić.

 

 

 

(Dnevnik, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još