Predrag Kojović nakon istorijskog uspjeha Naše stranke

Ni pod koju cijenu nećemo ulaziti u koaliciju s SDA, HDZ-om i SNSD-om, a prvo ćemo krenuti u reformu...

Front11.10.18, 11:24h

Ni pod koju cijenu nećemo ulaziti u koaliciju s SDA, HDZ-om i SNSD-om, a prvo ćemo krenuti u reformu...
Kojović je zaključio da će Naša stranka nakon izbora biti parlamentarna na svim nivoima vlasti u BiH, što je i bio njihov cilj te da ni jedna važna odluka za BiH više neće moći biti donesena bez glasa Naša stranke

 

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović izjavio je danas da pregovori o formiranju koalicija nakon provedenih Općih izbora još nisu počeli, ali da očekuje da će početi uskoro. 

 

Iako su u toj stranci jako zainteresirani za formiranje vlasti, Kojović je poručio da ni pod koju cijenu neće ući u koaliciju sa Strankom demokratske akcije (SDA), ali ni Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) ili Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). 

 

Nije siguran kakva će biti konačna odluka organa te stranke, ali garantuje da će biti donesena u najboljem interesu građana Kantona Sarajevo. 

 

- Ne želimo da pričamo o podjeli 'postizbornog plijena', jer se zalažemo za potpunu depolitizaciju javnih preduzeća i institucija i nećemo ulaziti u matematičke koalicije. Vlast nas zanima isključivo kao alat za promjenu sistema koji nije dobar za građane BiH - poručio je Kojović na pres-konferenciji. 

 

Za ono što žele postići kao dio vlasti, Kojović je kazao da im je potrebna stabilna i dominantna većina, jer upravo to zahtijevaju reforme koje žele provesti. 

 

Jedna od njih je reforma obrazovnog sistema u KS-u, kojom će pokazati koji je to metod kojim se mogu riješiti svi problemi u BiH u vezi obrazovanja, kao što su dvije škole pod jednim krovom i nepriznavanje određenih jezika u nekim dijelovima BiH. 

 

Istakao je da su rezultati Naše stranke na Općim izborima 2018. godine izuzetni, da su ostvarili historijski uspjeh te da je broj glasova porastao za 200 do 250 posto na različitim nivoima, što im daje nadu za budućnost. 

 

Naglasio je da će poslanici Naše stranke prisustvovati sjednici Skupštine Kantona Sarajevo koja je zakazana za sutra, iako smatra da je zakazivanje sjednice 'labuđi pjev' Vlade koja odlazi. 

 

Poručio je da postoji ozbiljna sumnja u regularnost Općih izbora, da je procent nevažećih listića ogroman te da će zahtijevati od Centralne izborne komisije BiH da im pokaže primjere nevažećih listića. 

 

Kojović je zaključio da će Naša stranka nakon izbora biti parlamentarna na svim nivoima vlasti u BiH, što je i bio njihov cilj te da ni jedna važna odluka za BiH više neće moći biti donesena bez glasa Naša stranke.  

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još