Oduzeti tekstilni i akcizni proizvodi

Službenici UIO BiH u četiri akcije zaplijenili krijumčarenu robu vrijednu više od 100.000 KM

Hronika11.10.18, 11:19h

Službenici UIO BiH u četiri akcije zaplijenili krijumčarenu robu vrijednu više od 100.000 KM
Protiv počinioca nezakonitog uvoza robe bit će pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom

 

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine su u četiri odvojene akcije na područiju koje pokriva Regionalni centar Tuzla oduzeli raznu robu u vrijednosti od 101.300 KM. 

 

Skrivena i neprijavljena roba pronađena je tokom kontrole robnog i putničkog prometa na Graničnom prijelazu Rača. 

 

I prilikom kontrole na putnoj komunikaciji Tuzla-Sarajevo, pronađena je i oduzeta roba stranog porijekla, a radilo se o 677 komada tekstilnih proizvoda (jakne, hlače, haljine, majice), saopćeno je danas iz UIO BiH. 

 

Pregledom pošiljke koja je bila prijavljena za konačno carinjenje na područiju Regionalnog centra Tuzle, pronađena je također neprijavljena roba i to 2.091 komad tekstilnih proizvoda (dukserice, hlače i majice). 

 

U saradnji sa pripadnicima Grupe za obavještavanje i na osnovu operativnih saznanja prilikom provjere prometa akciznih proizvoda pronađeno je 1.366 paklica cigareta koje nisu bile obilježene na zakonom propisan način. 

 

Protiv počinioca nezakonitog uvoza robe bit će pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

 

uio-bih

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!