KO SDA odgovara na optužbe Elmedina Konakovića

Drž'te lopova: Deset napadača iz Naroda i pravde pokušalo nasilno ući u prostoriju, prijetili su da će se vratiti s puškama

Front11.10.18, 08:39h

Drž'te lopova: Deset napadača iz Naroda i pravde pokušalo nasilno ući u prostoriju, prijetili su da će se vratiti s puškama
Svi oni među kojima su bili kandidati NiP-a Đozo, Bosno i Mekić, čoporativno su i bez akreditacija, predvođeni izvjesnim Ramizom Turuljom, nasrnuli u prostoriju u kojoj je trebala da radi Izborna komisija, navodi se u saopćenju SDA

 

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije odgovorio je na optužbe Naroda i pravde o navodnoj izbornoj krađi glasova u novom brojanju glasova u Kantonu Sarajevo.

 

- Danas je, kako saznajemo od naših akreditiranih posmatrača, u popodnevnim satima došlo do napada na Izbrornu komisiju Općine Centar Sarajevo koja je u tom napadu grubo spriječena u obavljanju svojih zakonskih dužnosti. Oko deset napadača iz stranke Narod i pravda nastojali su nasilno ući u prostoriju u kojoj je Izborna komisija radila svoj posao, želeći da na kriminalan način preuzmu brojanje glasova. Kada su se članovi Izborne komisije usprotivili tom nasilnom činu, zaprijećeno im je da će se 'vratiti sa puškama' - stoji u saopćenju KO SDA, u kojem piše i da su o svemu obavijestili policiju.

 

- Naredbom CIK-a danas su obaviještene sve stranke da pošalju svoje predstavnike u Opštinsku izbornu komisiju na ponovno brojanje glasova. Prebrojanjavenje je kako stoji u Naredbi CIK-a trebalo biti okončano do 24,00, a onda i dostavljeno do 01,30. Sve stranke su poslale svoje akreditovane predstavnike, a Narod i pravda je dovela desetak svojih pristaša od kojih su neki bili čak i kandidati na listama, što je u potpunosti u suprotnosti sa propisima - navodi se u saopštenju SDA. 

 

- Svi oni među kojima su bili kandidati NiP-a Đozo, Bosno i Mekić, čoporativno su i bez akreditacija, predvođeni izvjesnim Ramizom Turuljom, nasrnuli u prostoriju u kojoj je trebala da radi Izborna komisija. Postoje indicije da je upravo NiP vršila brojne malverzacije u toku izbornog procesa, što se još istražuje, te da je ovo panično reagiranje NiP-a po principu 'drž'te lopova' izazvano upravo strahom da se uskoro te radnje ne otkriju - navodi se u saopćenju SDA.

 

Podsjećamo, juče je Narod i pravda Elmedina Konakovića medijima uputila saopćenje u kojem stoji da je u toku najveća postizborna krađa, kojom se nastoji osigurati veći broj glasova SDA na štetu Naroda i pravde.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!