ekskluzivno/ TELEFONSKI SA ODMORA ZA „AVAZ“

Radončić: SBB nikad više sa SDA, pomoći ćemo svima koji su protiv njih!

Front10.10.18, 16:06h

Radončić: SBB nikad više sa SDA, pomoći ćemo svima koji su protiv njih!
Nakon što su četiri stranke PDA, A-sda, Narod i pravda i Nezavisni blok danas u Zenici potpisale sporazum o zajedničkom nastupu i razgovorima o formiranju vlasti na svim nivoima u BiH, „Avaz“ je zatražio i reakciju na tu vijest od predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića

 

Novinari "Avaza" su predjsednika SBB-a Fahrudina Radončića zatekli na godišnjem  na odmoru i zatražili njegovu izjavu o aktuelnoj političkoj situaciji nakon izbora.

 

- Činjenica da je blizu dvije trećine birača glasalo protiv SDA, odnosno svoj glas su dali drugim strankama, jasno govori da ni neviđena izborna krađa ne može sakriti da građani žele odlazak vlasti duge skoro tri decenije. Javnost treba znati da sam i tokom kampanje, a i ranije javno govorio da SBB više ne želi koalirati sa SDA. To je za sva vremena završena priča.

 

Mi želimo biti opozicija. To uopće ne isključuje mogućnost da svojim glasovima podržimo koaliciju više drugih stranaka na različitim nivoima, koje žele da naprave novu, demokratsku vlast - izjavio je Radončić, koji se nalazi na godišnjem odmoru i svoju je izjavu za „Avazov” portal dao telefonski.

 

(Avaz/DEPO Portal/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još