iznenadit ćete se

Napravite sami kremu protiv bora: Pomiješajte ova 4 sastojka i poslije 30 minuta vidjet ćete čudo

ŽENA iN10.10.18, 14:57h

Napravite sami kremu protiv bora: Pomiješajte ova 4 sastojka i poslije 30 minuta vidjet ćete čudo
Sve sastojke dobro promiješajte. Miješajte nekoliko minuta, dok ne dobijete homogenu smjesu

 

Ova domaća krema je idealno sredstvo za njegu kože jer hidrira, izravnava ten, smanjuje vidljive bore i usporava proces starenja kože.

 

Njena prednost su prirodni sastojci i bezbjednost. Odgovara svim tipovima kože. Rezultati su vidljivi već za sedam dana.

 

Sastojci:

 

1 žumance

2 kašike bademovog ulja (možete zamijeniti maslinovim)
pola kašike kvalitetnog meda (bilo kojeg)

2 kašike medicinskog vazelina

 

Vazelin otopite na vodenoj pari. Bit će potrebno nekoliko minuta. Skinite sa šporeta i dodajte ostale sastojke: med, žumance i ulje.

 

Sve sastojke dobro promiješajte. Miješajte nekoliko minuta, dok ne dobijete homogenu smjesu. Preručite u kutiju, može od stare kreme, biće dovoljna kutija od 50 mililitara.

 

Laganim, masirajućim pokretima nanosi se na očišćenu kožu. Nakon 30 minuta uklonite ostatke kreme vatnim diskom umočenim u mineralnu (kiselu) vodu ili vlažnom maramicom za lice.


Krema upija u kožu duže od sat vremena, tako da je nanosite na lice dva sata prije spavanja. Kremu čuvajte u frižideru. Kad se potroši, i ako ste zadovoljni, napravite novu mjeru. Pošto su svi sastojci prirodni nemojte praviti duplu mjeru odmah, da se ne pokvari.

 

(Kurir, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!