SDP TRAŽI HITNU DRŽAVNU ISTRAGU

Prevara u režiji SDA: 90 000 nevažećih glasova sa imenom Denisa Bećirovića!?!

Front09.10.18, 20:17h

Prevara u režiji SDA: 90 000 nevažećih  glasova sa imenom Denisa Bećirovića!?!
Postoji osnovana sumnja, tvrdi SDP, da je riječ o jednoj od najvećih izbornih prevara i pljački u historiji Bosne i Hercegovine. Sada je više nego jasno zašto vlast nije usvojila prijedlog Denisa Bećirovića i drugih poslanika opozicije da se uvedu skeneri i kamere na biračkim mjestima. Zato SDP BiH traži ponovno brojanje glasova i hitnu istragu

 

Denis Bećirović je istinski pobjednik! SDA je brutalno pokrala volju građana!

 

Razlika između Šefika Džaferovića (SDA) i Denisa Bećirovića (SDP) smanjena je na oko 3%.

 

Prema podacima CIK-a BiH u utrci za člana Predsjedništva BiH ima preko 100.000 nevažećih listića.

 

Skandalozna je činjenica da je na preko 90% nevažećih listića ime i prezime Denisa Bećirovića sa imenom i prezimenom još nekog od kandidata.

 

Postoji osnovana sumnja da je riječ o jednoj od najvećih izbornih prevara i pljački u historiji Bosne i Hercegovine. Sada je više nego jasno zašto vlast nije usvojila prijedlog Denisa Bećirovića i drugih poslanika opozicije da se uvedu skeneri i kamere na biračkim mjestima.

 

Zato SDP BiH traži ponovno brojanje glasova i hitnu istragu kojom će se utvrditi ko je od važećih listića namjerno pravio nevažeće listiće.

 

Nećemo odustati od borbe za istinu i pravdu, kaže se na kraju novog saopćenja SDP-a povodom tekućeg prebrojavanja glasova kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva.

 

SDP još ne navodi koje će mjere poduzeti radi rasvetljavanja ovoga slučaja koji opasno prijeti za u potpupnosti kompromitira rad Centarlne izborne komsije.


(DEPO Portal/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još