Otvorenje 10. oktobra

Izložba slika 'Reset' tuzlanske umjetnice Merime Ibrišimović u 'Javi'

Kultura09.10.18, 13:20h

Izložba slika 'Reset' tuzlanske umjetnice Merime Ibrišimović u 'Javi'
Izlagala je na više od četrdeset kolektivnih izložbi i učestvovala na dvadesetak likovnih kolonija. Godine 2016. imala je prvu samostalnu izložbu pod nazivom "Reset" u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla

 

Izložba slika "Reset" tuzlanske umjetnice Merime Ibrišimović bit će otvorena u srijedu, 10. oktobra u sarajevskoj "Java" galeriji. 

 

Postavka obuhvata djela nastala između 2011. i 2016. godine. Hronološki i u užem tematskom smislu se može podijeliti u tri dijela. Prva dva dijela pokazuju dio svijeta kojeg poznajemo, kroz faze propadanja i nestanka, dok je treći dio inspirisan začetkom života. 

 

Merima Ibrišimović je rođena 1982. godine u Tuzli. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, u klasi Radoslava Tadića. Izlagala je na više od četrdeset kolektivnih izložbi i učestvovala na dvadesetak likovnih kolonija. Godine 2016. imala je prvu samostalnu izložbu pod nazivom "Reset" u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla. 

 

Aktivna je članica Udruženja Art Centar Lukavac i tuzlanske umjetničke grupe "Scena". Bila je redovna gostujuća autorica na izložbama Udruženja Manufaktura Tuzla. Voditeljica je više umjetničkih radionica za djecu i mlade. Pored slikarstva bavi se i ilustracijom. Trenutno radi kao profesorica likovne kulture, saopćeno je iz galerije "Java".

 

(FENA/md) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!