FOTO/ Iz 'bezbjednosnih razloga'

Pogledajte kako će izgledati 'zaštitnom barijerom' opasano sjedište Milorada Dodika u Istočnom Sarajevu

Front08.10.18, 18:06h

Pogledajte kako će izgledati 'zaštitnom barijerom' opasano sjedište Milorada Dodika u Istočnom Sarajevu
Vlada Republike Srpske u januaru 2015. godine je za 26,6 miliona KM kupila zgradu od 9.077 kvadratnih metara u Istočnom Sarajevu za smještaj predstavnika RS u institucijama BiH

 

Objekat Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu i najavljeno buduće sjedište novoizabranog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika biće uskoro ograđeno sa 2,5 metra visokim i 100 metara dugim zidom, otkriva portal Capital.

 

Zid, koji će biti završen do kraja godine, podiže se iz „bezbjednosnih razloga“, a na njemu će biti iscrtani zastava i grb Republike Srpske.

 

Vlada Srpske raspisala je već prošle sedmice tender za izradu „zaštitne barijere oko VIP dijela Poslovnog objekta Vlade RS u Istočnom Sarajevu“.

 

istocno-sarajevo-vladars

 

Procijenjena vrijednost ugradnje ograda, prečki i sigurnosne opreme je 49.900 KM bez PDV-a, odnosno 58.383 KM sa PDV-om.

 

Radovi obuhvataju postavku stubova, metalnih lajsni, ravnih ploča, izradu grba i natpisa na dijelove barijere, bojenje u bojama zastave RS…

 

U tehničkom opisu se navodi da ukupna dužina barijere treba da bude 99,5 metara, visine od 2,2 do 2,5 metara, a ukupna površina 223,4 kvadrata.

 

istocno-sarajevo-vladars1

 

- Namjena je dodatna fizička zaštita VIP dijela objekta - istaknuto je u tenderu.

 

Svi zainteresovani za ovaj posao ponudu mogu dati do 15. oktobra, a nakon što izvrše obilazak lokacije i sve precizno izmjere.

 

Rok za izvođenje radova je 60 dana od dana potpisivanja ugovora, a garancija na izvedene radove mora da bude pet godina.

 

istocno-sarajevo-vladars2

 

Vlada Republike Srpske u januaru 2015. godine je za 26,6 miliona KM kupila zgradu od 9.077 kvadratnih metara u Istočnom Sarajevu za smještaj predstavnika RS u institucijama BiH.

 

Objekat se nalazi u Ulici Vojvode Radomira Putnika bb, Bijelo Polje, Istočno Sarajevo i ima poslovni i rezidencijalni dio predviđen za smještaj predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

 

Taj administrativni centar Vlade svečano je otvoren 2016. godine, a u manjem dijelu zgrade nalazi se 15 institucija, dok se na više od 6.000 kvadratnih metara nalaze kancelarije, sobe, apartmani, kabineti, kongresna sala, druge sale za sastanke i restoran. Namještaj za ovu zgradu koštao je 1,5 miliona maraka.

 

istocno-sarajevo-vladars3

 

U prvoj godini postojanja, ovaj objekat je evidentirao svega 91 posjetu, a ideja da tamo budu smješteni poslanici, ministri i njihovi saradnici koji u ime RS obavljaju funkcije u institucijama BiH nije realizovana.

 

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je više puta da, ako bude izabran u Predsjedništvo BiH, neće ići na posao u Sarajevo.

 

- Ima milijardu mjesta u kojima bi se ljepše osjećao od Sarajeva. Predsjedništvo jeste locirano u Federaciji BiH, ali ne moraju da se poslovi Predsjedništva obavljaju isključivo tamo. U Istočnom Sarajevu, tamo žive naši ljudi, imamo prostorije - kazao je ranije Dodik.

 

 

 

(Capital, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još